Sayfalar

Kadın Önce Kendini Tanımalı; Sonra Stil Sahibi Olmalı

Moda aynı zamanda bir kimlik, kişilik ve davranış ifadesidir. Moda insanın yediği, içtiği, giyinip kuşandığı, kullandığı aksesuarlarıyla bir imaj, duygu ve bir düşünce belirtisidir. Kadın olsun, erkek olsun  kimliği, kişiliği ve davranışlarıyla toplum nazarında değer bulur, itibar kazanır.

Yanlış fotoğraf vermemek ve yanlış imaj oluşturmamak adına öz benliğimize, ruhumuza aykırı bir kıyafet ve  stil içinde olamayız. Gerçekte içi başka, dışı başka insan olmayacağımıza göre; içi dışı bir, özü sözü bir insan olarak bizi en iyi ifade eden stilde buluşmalıyız. 

Düşünen ve kendine değer veren bütün kadınlar, herkes bu rengi seçiyor, herkes bu modeli beğeniyor, herkes bu tarzda giyiniyor diyerek tek tip bir kıyafet giyer gibi, başkalarının zevkini ve beğenisini kendi üzerinde göstermemeli. Bizler içimizden gelen, ruhumuzu okşayan, bizi asalet ve zerafetle buluşturan sadeliklerle şıklık oluşturmalıyız.

Önce körükörüne bir stil benimseyip, sonra da onu ruhumuzla buluşturma çelişkisine düşemeyiz. Doğrusu önce kendimizi tanımak, ruhumuzu bilmek, sonra da kendimize has estetik değerlerde kendi stilimize teslim olmalıyız.

İyi giyinmek, iyi süslenmek, iyi aksesuarlar kullanmak bir kadının lüksü olsa da, bir o kadar da zarafet ve asaletiyle doğru orantılıdır. Yaratılıştan her kadın güzeldir. Her kadın kendi ahlak ve karekteriyle kendi güzelliğini letafet derecesinde yaşar ve bu güzelliği ifade eden kılık kıyafetiyle de çevresine yansıtırken, kendi inancı, karekteri ve ahlakına ters düşen tercihlerde bulunamaz. 

Şuurlu kadın kendini ifade etmesini iyi bilir. Yanlış kıyafet, yanlış takı ve aksesuar seçimleriyle bir kadın kendisi için bir risk oluşacağını düşünüyorsa, mutlaka bir stil danışmanıyla irtibata geçmelidir. Önce kendisini tanıtacak, risk faktörlerinden uzak duracak, moda ve stil desteği görebileceği kimselerden destek almalıdır. Önemli olan bir kadının kendisini iyi tanıması, sonra da kendisi için iyi bir stil oluşturulmasını gerçekleştirmektir.

Türkan Eraslankılıç
trkner@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder