Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bugün Ne Giysem; Hangi Renge Bürünsem!..


Bugün ne giysem; hangi renge bürünsem dediğiniz olur bazen. Bu soruyu gardırop karşısına geçtiğinizde kendi kendinize sorarsınız. Oysa karşınızda size cevap verecek bir muhatabınız yoktur. Ama yine de kendi kendinize sorduğunuz sorunun cevabını, yine kendinizden beklersiniz . Bugün ne giysem ve hangi renge bürünsem?

Giyim kuşam bir dış görünüştür. Giydiğimiz giysinin kumaşı, cinsi, rengi, modeli, bir bütün halinde bizim statümüze olduğu kadar, ruh halimize de cevap veren bir yansıması olacaktır. Doğal olarak uzaktan bakıldığında gözümüze çarpan bir elbisenin rengidir. Bütün renklerin kendi başlarına  farklı farklı birer enerjisi olduğunu düşündüğümüz gibi, renk karışımından doğan ara renklerin de  birer anlamı ve birer farklı etkisi olacaktır üzerimizde. Bu açıdan da ilk önce bir giysinin rengi çağırır bize kendisine.

Bir giysinin kumaşı, modeli ne olursa olsun  rengiyle göz doldurur beğenimizde. Gardırobun karşısına geçtiğimizde, o günkü ruh halimizle sesleniriz kendi kendimize. Bugün hangi rengi giysem diye. Gayri ihtiyari elimiz uzanır herhangi bir elbiseye. O herhangi bir elbise değildir. Bu tercih gayriihtitiyari de olsa istem dışı değildir. İçimizde oluşan giyinme isteğinin nasıl ve niceliğinin kendiliğinden oluşturduğu bir istektir aslında. Kendimizi yakından tanıyorsak eğer, bir anlık seçimdir aslında bizim renk seçimimiz.  Kırmızıdan maviye, siyahtan griye, yeşilden sarıya, mora fıstıkiye, eflatuna.

Renklerin titreşimi, yaydıkları enerji, içimizdeki olumsuzlukları nötrölize eden birer müsekkin gibidir adeta. Coskuysa coşku, heyecansa heyecan, içe kapanıklık ve melankolik hali de buna dahil edebiliriz. Biraz neşe, biraz matem, renklerin dilinden anlamak gerek, giydiğimiz kıyafetlerle beden dilini oluşturmak gerek. İçimizle, dışımızla ruh halimizi yönetmek gerek.

Giysi seçiminde kullandığımız renkler de bu anlamda önemlidir çünkü diğer insanlar üzerinde bırakmak istediğimiz etkiyi kuvvetlendirirler. Buna göre eğer çevrenizdekilere; Huzur yeşilin adı. Sakinlik ve öfkeyi yatıştırmak mavinin. Neşe ve pozitif enerji saçmak istiyorsanız turuncudasınız. Dikkat çekmek ve mutluluk vermek istiyorsanız sarıyı tercih edin derim ben.

Heyecanlandırmak ve tansiyonu yükseltmek istiyorsanız kırmızıdır onun adı. Güçlü ve hırslı görünmek istiyorsanız siyah. Samimi, içten biraz da çekingen olmak isteyebilirsiniz; favorim kahverengi. Otoriter ve güvenilir görünmek lacivertle gösterebilirsiniz. Pembe, hayallerin, mor ve eflatun ütopik rüyaların rengi derim ben.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder