Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Şık Görünmenin Önemli Kuralları


Şık Görünmenin Önemli Kuralları

Şıklık her kadının vazgeçilmez isteklerinin başında gelir. En iyi markalara yatırım yapmak, tüm sezon trendlerinden giyinmek, asla şıklığın anahtarı değildir. Doğru parçalar, şık kombinler ve stil ipuçları sizi şıklık konusunda bir adım öne taşıyacaktır.

Eşarp ve bone ikilisini doğru seçin

Tesettürlü hanımlar için kıyafeti tamamlayan en önemli unsur, eşarplardır. Kıyafetinizle renk olarak en uyumlu ipek eşarbı örtün. Eşarbınızda sezon trendlerini ve renklerini kullanmaya özen gösterin. Eşarbınızın ya da şalınızın içine asla ipek bone ve zıt bir renkte bone örtmeyin. Eşarbınız bordo tonlarında ise, bordo penye bone örtmelisiniz. Ayrıca bonenizin eşarbınızın içinde, en az görünmesi için saç dibinize kadar geriye çekerek, eşarbınızı boneniz en az gözükecek şekilde örtün.


Renk ve desen karmaşına son verin

Kombinlerinizin renklerini iyi koordine edin ve maksimum üç renk kullanın. Bir rengi kendi tonlarıyla kombinleyebilir, ya da kontrast en iyi tonları seçebilirsiniz. Desenli ve çok renkli bir kıyafet tercih ettiğinizde, asla desenli bir ipek eşarp örtmeyin. Böyle bir kombinde kıyafetinizin baskın tonunu tek renk ipek eşarpla ya da şalla örtebilirsiniz. Renk ve desen dengesine her zaman önem verin.


Zamanın ve mekanın ruhuna göre giyinin

Şık görünmenin altın kurallarından birisi de zamanın ve mekanın ruhuna göre giyinmektir. Bir iş toplantısında ya da özel bir davette, kotlarla yapılacak kombinler en yanlış seçimdir. Bir sabah kahvaltısında ya da bir gündüz davetinde abiye kıyafet tercihi ise, asla yapılmaması gereken bir tercihtir. Piknikte, haftasonu gezilerinde rahat ve spor kıyafetler tercih edilmesi gerekirken, topuklu ayakkabılar ise asla giyilmemelidir.

Yaşınıza ve bedeninize uygun kıyafetler seçin

Kadınların en çok yaptığı hatalardan birisi de, yaşlarına uygun olmayan kıyafetleri giymeleri. Zaman ilerledikçe yaş ilerliyor ve beden de yaşla birlikte şekil değiştiriyor. Eğer 40 yaş üzeriyseniz fazla kilolarınız varsa, asla dar kıyafetleri ve açık renkleri tercih etmeyin. Bununla birlikte yaşınız 20'nin altında ise de, koyu renkleri ve yaşınızı daha büyük gösterecek kıyafetleri de giymemelisiniz. Unutmayın şık olmak; yaşınıza ve bedeninize en uygun kıyafeti ve rengi seçmekle sağlanacaktır.


Aksesuarlarınızda ölçüyü sağlayın

Kıyafeti tamamlayan en önemli detay aksesuarlardır. Gözlükler, çantalar, kolyeler, bilezikler en çok tercih edilen aksesuarların başında gelir. Kombininizin şık ve elegan görünmesini istiyorsanız, birçok aksesuarı asla takıp takıştırmayın. Eğer bir kombinde büyük ve gösterişli bir kolye tercih etmişseniz, kalın ve abartılı bilezikleri asla takmayın. Aksesuarda ölçü ve renk çok önemli. Kıyafetinizle uyumlu modelleri ve renkleri seçmeye özen gösterin.

Türkan Eraslankılıç
Aysha Dergi Haziran Sayısı






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder