Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Davranışlarımızı Kıyafetlerimiz Belirler

Giyim kuşamda, kadın zaaflarına yenik düşüp nefsin hevasına göre mi kıyafetini belirleyecek, yoksa kadınlık değerlerini olması gerektiği gibi yaşayıp yansıtan bir kadın olarak mı kıyafetini belirleyecektir. Bu durum, her kadına göre değişiklik gösterse de inanan kadınların en büyük özelliği, iffetini takvayla süslemesidir. Kadın, kadınlık sorumluluğuyla önce kendisini kem gözlerden koruyacak, aynı zamanda da fitne ve fesada karşı giyim kuşamında, tavır ve davranışlarında kendisine çeki düzen vermesini bilecektir.

Şuurlu kadınlar, sorumluluğu en üst noktada taşıyan ve inanç duyarlılığı içinde, yaşam kültürüne değerler katan kadın demektir. Giyim kuşam, medeniyetin insan üzerindeki etik ve estetik bir görünümüdür. Nasıl giyinir ve kuşanırsak, öyle davranırız. Davranışlarımızı bir anlamda kıyafetlerimiz belirler. Açık saçık elbiseler giyinmekle, kapalı kıyafetler giyinmenin arasında dağlar kadar fark vardır.

Temel felsefe olarak baktığımızda, açılmak için giyinilmez. Zaten adı üstünde açılmak, örtüyü üzerinden atmak anlamına gelir. Örtünmek ise, insanlık onurunu koruyucu, kadınlık iffetine herhangi bir olumsuzluk gelmemesi adına iradeyi nefsin hevasına ipotek etmemek anlamına gelir.

Kadınlar için estetik giyinmenin çıkış noktası inanç ve kültür değerleridir. Okumuş, mürekkep yalamış şuurlu bir kadın, moda diye başkasının giyim zevkine ortak olamaz. Kendi kimliği, kendi kişiliği, kendi giyim zevki ve kendi anlayışına göre kendisine yakışan bir kıyafet belirliyecektir.

Şuurlu kadın giydikleriyle, kullandığı aksesuarlarıyla nefsi bir abartı içinde olmayacak ve davranışlarını da inancın getirdiği değerlerle izah edecektir. Şuurlu kadın ktıyafet seçimini yaparken sadelikten asla vazgeçmediği gibi, seçenekleriyle kendi naturasına yakışanı giyecek, aynı zamanda da estetik tatmin duygusunu yaşayarak, asaletinde ve zarafetinde ısrarcı olacaktır.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder