Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zarafet Kadınlara Mahsustur

Uzun yıllar tekstil sektörünün içinde bulunmuş, daha sonraları reklam ve pazarlamada marka oluşturma ve marka yönetmeyi de içselleştirmiş bir kadın olarak, geçmişten bugüne kadar baktığımda zarafetin bir kadın için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Yılların tecrübesiyle anladım ki bütün kadınlar zarif olmayı ve en azından zarafetini korumayı kendileri için zevkli olsa da, dert edinmekteler. Onun için sadece zarafeti giyim kuşamla ve modayla özetlemenin yanlış olduğu kanısındayım.

Özellikle şuurlu bir  kadın için zarafetin önemini vurgulamak istiyorum. Kısaca zarafet erkeklerden çok, kadınlara yakışan bir kelime. Zarafet Allah tarafından kadına verilmiş bir lütuf. Zarafetin özünde aynı zamanda edep var. Yüz kızarma var. Onun için müslüman bir kadın zarafetini sadece giydiği elbiseyle, kullandığı aksesuarla göstermez. Bilakis zerafetini inanca dayalı, başta tesettür kaidelerini içselleştirmiş olarak, bakış, duruş, davranışlarıyla taban tabana zıt  farklı dünya görüşündeki  insanların bile hayranlık duyabileceği değerlerle varlığını gösterir.

Fakat bir kadın için neyi nasıl giyip giymeyeceği, neyi nasıl kullanıp kullanmayacağının aşağı yukarı eğer tesettürle ilgili  hassasiyeti varsa elbette kendisi için giyim kuşam ve aksesuarları seçmede kriterleri olacaktır.  Bu anlamda modanın ve piyasa ekonomisinin dayattığı bütün ürünleri sorgular. Ancak kendisine yakışanı ya da kendi fikirlerini de uygulayabileceği özel tasarımlara yönelir. Her zaman söylediğim gibi zarif bir müslüman kadın, kendi inanç dünyasından kopmadan,  sadelik çerçevesi içinde kıyafetini belirlemede hiç bir zaman zorluk çekmez.

Zarafet madem ki  kadına mahsustur ve Allah tarafından kadına verilmiş bir lutuftur; o halde doğuştan ruhuna işlenmiş bu güzelliği özünde yaşamalı ve onu korumasını bilmelidir. Yaptığımız her işi inançla, ulvi davranışla, hakkını vererek yapmakla birlikte  görsel olarak da göze batmayan, örnek alınabilecek bir konumda durmak tüm kadınların ilk kuralı olmalıdır.

Türkan Eraslankılıç


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder