Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vücut Tipine Göre Giyinmek


Stil sahibi olmak bedeninizle uyumlu en doğru kıyafeti seçmekle olacaktır. Hemen hemen her yazımda belirtiyorum, bedeninize göre giyinin. Peki doğru giyinmek için vücut yapınızı biliyor musunuz? Yazımı okuduktan sonra aynanın karşına geçin ve tüm alışverişlerinizi ona göre yapmayı unutmayın!


Kum Saati


Kadınlar için en mükemmel vücut yapısı kum saatidir. Kalça ve omuz ölçüsü orantılı olduğu kadar, bel kısmı da vücudu ile orantılı olarak incedir. Böyle kadınlar eğer ideal kilolarında ise, giydikleri tüm kıyafetler yakışır. Eğer fazla kilolarınız varsa orantılı ve doğru kıyafetleri seçmelisiniz.
Kum saatindeki kadınların öncelikli tercih edeceği kıyafetler ise; bel kısmı oturan klasik gömlekler, kemerli tercih edilecek uzun tunikler, A formu modelindeki etekler, kalem etekler, belinize hafif oturan uzun elbiseler, kalın kemerler ve uzun aksesuarlar sizin favorileriniz olmalı. Kombinlerinizde üst grup açık renk, alt grup koyu renk daha iyi bir görüntü verecektir.


Muz ve Pırasa

Muz ve pırasa diye adlandırdığımız vücut tipinde bel inceliği yoktur. Kalça, bel ve omuz aynı ölçüdedir. Kadınlar için ideal vücut tipi kum saati olarak düşünülse de, muz ve pırasa olanlar için doğru kıyafet tercihi ile aynı gürüntüye ulaşılabilir.

Öncelikle size bel kavisi verebilecek kombinleri düşünün. Yandan cepli etekler, illüzyon görüntülü kıyafetler, verev çizgiler sizin için ideal. Bununla birlikte, bol dökümlü kıyafetleri düşünmelisiniz. Çift renkli elbiseler de bedeninizdeki düz görüntüyü dağıtacaktır.

Armutlar
Türk kadınlarının genel vücut yapısı armuttur. Omuzlar ve üst bölge kalçaya göre dar ve küçüktür. Asla dar kıyafetler giymemelisiniz. İnce kumaşlardan tasarlanan dökümlü kıyafetler, sizin ideal modelleriniz arasında. Elbise ve eteklerinizde kalçaya oturan modelleri asla kullanmayın. A kesimi modeller ve robadan genişleyen elbiseler, tercih edeceğiniz modeller arasında.

Elmalar

Bedeninizin üst tarafı geniş ve yuvarlaktır. Göğüs mide ve karın bitişik gibi bir görüntü ortaya çıkartır. Tüm bunlara karşılık bacaklar da çok incedir. Vücut tipim elma diyorsanız kruvaze ceketten uzak durmalısınız. Düz ve bol inen modeller sizin için ideal tasarımlar. Bedeninize yapışan tüm kıyafetleri asla giymeyin.

YOUTUBE KANALIMA Abone Olmayı Unutmayın

1 yorum :

  1. Armut tipi vücut hatlarına sahip olanların etek ya da elbiselerde desen kullanımı nasıl olmalı?

    YanıtlaSil