Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014 İlkbahar Yaz Trendleri

2014 İLKBAHAR YAZ TRENDLERİ

Sabırsızlıkla beklediğimiz ve özlediğimiz bahara sayılı günler kaldı. 2014 İlkbahar Yaz sezonu da artık açılıyor. Firmalar birbirinden güzel ve birbirinden farklı kreatif koleksiyonlarıyla, görücüye çıkıyor. Böylece stil giyinen hanımefendiler, yeni sezondaki kreasyonlar hakkında bolca fikir sahibi olacaklar. Yeni sezonda giyim kuşam kültürü, bir zevk ve bir keyif olarak algılanacak. Yeni sezonda renkler ve zevkler, şıklık ve zarafetle buluşacak. Baharla birlikte gardroplarınızı yenilemenin zamanı da geldi. Yeni sezon alışverişlerinizde size eşlik edecek trendlerden, en naturel esintiler ilham kaynağınız olacak.



KIYAFETLERİNİZE PÜSKÜLLE GELEN HAREKETLİLİK

Kıyafetlerinizin hareketliliği canlılık getirir. Kıyafet bütünlüğü içinde hareketli püsküller, vestern bir imaj oluşturmakla birlikte, esintisi de size özgürlük hissi verecektir. Bu sezon tasarımcılar koleksiyonlarında, uzun püsküllere ve saçaklara bolca yer verdiler. Ceplerde, kollarda, paçalarda püskül ve saçakları ustalıkla kullandılar. Böylece casual parçalardan günlük elbiselerinize kadar, her detayda upuzun püskülleri fazlasıyla göreceğiz. Püsküllerle stilize edilmiş elbiseler tercih edebileceğiniz gibi, çanta ve aksesuarlarınızın da püsküllü ve saçaklı olmasını düşünebilirsiniz. Bu sezon özgürce giyinin. Baharın hareketli günlerini, püskül trendi ile karşılayın.


3D ÇİÇEK MOTİFLERİ İLE NATURELLİĞİ YAKALAYIN

Bahar denildiğinde hemen çiçekler gelir aklımıza. Rengarenk kır çiçekleri, papatyalar, laleler, menekşeler... Bu sezon baharda açan rengarenk çiçekler, tasarımcıların ilham kaynağı oldu. Motiflerle özenle işlenen çiçekler, kıyafetlerde yeniden can buldu. Yeni sezonda üç boyutlu mini mini çiçeklerin figüratif olarak kullanıldığı elbiseleri, sıkça göreceğiz. Bu sezon gofre özelliği olan, kabartılı çiçek desenli elbiseler sezonun trendleri arasında yer alacak.. Elbise üzerindeki kabarcık kabarcık küçücük motiflerle bezenmiş kıyafetler, stil giyinen bayanların gözdesi olacak. Figüratif gofreli ve çiçekli kıyafetler bu bahar şıklığınızın göstergesi olacak.


PİLİLER SEZONDA IŞIL IŞIL

Upuzun eteklerde akordion pililer, yazın vazgeçilmezleriniz arasında olacak. Üstelik bu yaz pililer, ışıltılarıyla romantizmin esintilerini de taşımakta. Tüm markaların koleksiyonlarında en özgür silüetler, pilili eteklerde karşımıza çıkıyor. Zamansız klasikler arasında yer alan pilili etekler, metalik parlaklığıyla da yazın enerji veren tasarımları arasında, gardıroplarınızda yerini alacak. Kendinizi salt elegan değerlerden, modern kıyafet değerlerine taşımak istiyorsanız; şiirsel bir özgürlük yakalıyorsunuz demektir. Hoşluğu zarifliği ve şıklığı ile ışıl ışıl parıldayan pililerle sezonun keyfini çıkartmalısınız.


ETNİK DESENLERDE FEMİNEN DOKUNUŞLAR

Yeni trendler koleksiyonlarda kendisine yer bulsa da, ülkelerin ve farklı farklı toplumların kültürlerini işleyen etnik desenli kumaşlar, her sezon tasarımcıların kreasyonlarına değer üzerine değer katmaktadır. Bununla birlikte otantik tasarımlar, nakışlar ve işlemeler yeni sezonda modern ve özgür parçalarda karşımıza çıkıyor. Eskiyi ve yeniyi sentezlemeyi seviyorsanız, bu trendin tam da size göre olduğunu söyleyebiliriz. Genelde etnik ve otantik değerler birbiriyle karıştırılsa da, her iki kavram birbirini destekler niteliktedir. Etnik desen asırlarca kullanıla kullanıla kıyafetlerde soyut imgeler olarak zenginleşmiştir. Bu zenginlik duygusal ve düşsel olarak nice sırlar barındırır. Etnik desenli elbiseler, feminen dokunuşlarla hayat bulur. 


METALİK PARILTI TRENDY MODELLERDE

Çağımız uzay çağı. Uzay çağı çoğu kez fantestik ve sıradışı imajlarla anlatılsa da, stilistler isterlerse klasik bir değeri, modern ve özgürlük değerleriyle ifade edebiliyorlar. Moda dünyasının görselleri bir tarafa, özgürlüğü ruhunun derinliklerine kadar yaşayan hanımefendiler, bir anlamda özgüvenlerini kıyafetleriyle betimliyorlar. Pantalonlar, ceketler, pardösüler, kaşkollar metalik parıltılarıyla, hanımefendilerin elegan giyim zevkine hitap ediyorlar. Metalik parıltılarda hiçbir renk sınırı yok. Özellikle metalik formların gold ve gümüş tonlarıyla iyi kaynaştığını da söylemeliyiz. Bir yıldız kayarsa eğer, altın ve gümüş gibi gönüllerde yer eder. İşte metalik renklerdeki elbisenizin parıltısı da bundandır.

Türkan Eraslankılıç


Aysha Dergi Mart Sayısı
Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder