Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kadınlar Ancak Sevilmek İçindir

Size bir kadının dilinden kadınları anlatmak istiyorum. Kadınlar olarak neler düşündüğümüzü, neler hissettiğimizi, ne beklediğimizi, neler hayal edip, neler umut ettiğimizi, empati kurarak, hissederek ve yaşayarak dinlemeye var mısınız? Kadınlar çok kırılgan bir çiçek gibidir. İlgisizlikte boynunu büken, tek bir ilgi ile büyümeyen, güneşten, havadan, sudan beslenerek canlı ve taptaze kalabilen nadide bir çiçektir.

Değeri sadece çiçek açtığında bilinmeyen, nefes aldığı ve yaşadığı sürece her zaman değeri anlaşılması gereken bir çiçektir. Hayatın birçok kulvarında boy gösteren kadınlar her zaman emekçidir. Çabalar, emek verir, hayatını kendi değerleri ve emekleriyle kurar. Kendisi annesinin biricik evladı ve kızı iken, gün gelip kendi kızının biricik annesi olacaktır. Kadına küçüklüğünden beri kendisine birçok rol verilir. O evin hanımıdır, evi çekip çevirir, eşinin hayat arkadaşıdır, evlatlarının biricik annesidir.



Kadınlar çok şey beklemez aslında. İçten bir sevginin gösterilmesi ile hayatları çiçek bahçesine döner. Gördükleri sevginin karşılığını da, kat kat geri gösterebilirler. Kadınlarımız hayatlarında huzurlu bir evin hanımefendisi olmak, onları sağlıklı birer birey kıldığı gibi, aynı zamanda onları gelecekteki sağlıklı nesillerin oluşmasında annelik görevini de yüklemiş olur. Acı çekmiş, sıkıntı ve darlık görmüş bir kadın hayata daha da sıkı tutunacaktır. 

Mutluluğun ve huzurun kıymetini çok daha iyi anlayacak ve özümseyecektir. Özellikle yaşadığı hayal kırıklıkları, onu hayattan koparmayacak, tam tersine yaşama dört elle sarılarak onuru ve gururuyla ayakta kalabilme mücadelesi verecektir. Hayatla mücadelesi olmayan genç kızlarımıza düşen görev, öncelikli olarak, annelerinden ve büyüklerinin tecrübelerinden yararlanabilecek zekalarını kullanabilmeleri gerekir.

Kadınları sevmek gerekir, onlara şiddet göstermek ise aciz inanların işidir. Naif ve zayıf olan bir kadına el kaldırabilme barbarlığı gösteren bir erkek insanlıktan nasibini de almamış demektir. Özellikle erkeklerin düşünce sistemi sevmek, kadınların duygu sistemi de yaratılıştan sevilmek üzerine kodlanır. Erkekler sever, kadınlar da sevilir. 

Bir kadın eşi tarafından çok seviliyor ve korunuyorsa, kadının gözü erkeğinden başkasını asla göremez. Erkeğini tam anlamıyla ve bütün yüreğiyle severek karşılık verir. Bütün sevgisini eşi üzerine teksif eder. Bir erkek ancak böyle bir kadın tarafından hayatı abad olur. Bu erkeğin duygu mimarı ancak çocuklarının annesi olan, sevgili eşi kadınıdır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder