Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mevsim Sonbahar, Kreasyonların Dili


Sonbahar Kış, İlkbahar Yaz her mevsimin kendine has özellikleri var. Tekstilde ise ilkbahar yaz sonbahar kış olarak kreasyonlar belirlenir. Stilseven ve stil giyinenler için mevsimlerin dili aynı zamanda kıyafetlere de yansımaktadır.

Tabiatın şekilden şekle girmesi insan ruhunun da şekilden şekle bürünmesi demektir. Eskilerin ifadesi ile Ağustosun 15’i yaz 15’i kıştır. Artık Eylül ayındayız. Göçmen kuşlar geldikleri yere dönmeye başladılar. Ağaçlar sararmakta rüzgarlar zaman zaman gazelleri savurmaktadır. Yaşadığımız iklim sonbahardır. Güneş bir başka batmaktadır. Bütün batışlar hüzündür. Arkasından perde perde bastıran karanlıktır. Evet sonbahar sonrası kara kıştır.

Doğanın canlılığı git gide kaybolmaktadır. Parlak renkler solmakta ağaçlar sarıya, kahverengiye, kırmızıya, kızıla boyanmaktadır. Bu durum hepimizi derinden etkilemektedir. Ömrümüzün bir ilkbaharı, bir de sonbaharı vardır. Böyle bir duygu ve düşünce dünyasında değerler sonbahar kışkoleksiyonlarında yer bulmaktadır.

Sonbahar kış kreasyonları sadece hüzne endeksli değil aynı zamanda iklim koşulları da kumaşların dokusu ve iplik özellikleri ile dikkat çekicidir. Bazı kreasyonlar bir hüznün bir içe kapanışın kapılarını kırarak bir ışık süzmesinin içeriye sızması aynı zamanda yeniden dirilişin bir umut sembolüdür. Ey İlkbahar yaz! Beni bekle geliyorum demektir.

Bir giysinin herhangi bir yerinde canlılık oluşturan bir renk ve bir şekil kreasyonların beklide püf noktasıdır. Her tasarım usta stilistlerin hünerleri ile hayat bulmaktadır. Mevsimler ister yaz olsun ister kış insan duygu düşünce ve kültürü ile giyim kuşamda kendi öz değerleri ile buluşmalıdır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder