Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aysha Yaşam ve Stil Dergisi Lansman Gecesi


Kadın ve stil dergileri gün geçtikçe muhafazakar kadınların ilgisini çekmektedir. Artık muhafazakar kadın ister açık, ister kapalı dediğimiz hayat tarzıyla, daha ölçülü ve daha bilinçli bir hayat tarzını benimsemektedir. Özellikle muhafazakar kesimin de içinde bulunduğu bayanlar, artık toplum içinde, gerek çalışan kadın, gerek üniversitede okuyan ve ev kadınları toplum içindeki eşitlik ilkelerinde günden güne hak kazanınca ortadaki ayrımcılık da resmen giderilmiş oldu. Artık açık kadınlarımız üniversitede ve resmi dairelerde olduğu gibi, tesettürlü hanımefendilerimiz de üniversiteye rahatlıkla gidebiliyor ve resmi dairelerde baş örtülü kıyafetiyle çalışabiliyorlar. İşte muhafazakar kadın dergilerinin işlevi kadınlar arasındaki sevgi, saygı ve kaynaşmayı tesis eden yayınlarıyla önemli bir basın hizmeti görmektedirler. Bu dergilerden birisi de Aysha yaşam ve stil dergisidir.



Ben de Aysha dergisinin lansman gecesine katıldım. Gayet güzel bir gece geçirdiğimi söyleyebilirim. Lansman gecesinde kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Gecede düzenlenen defiledeyse gözler türbanla podyuma çıkan Tuğçe Kazaz’daydı. Kazaz, tesettür defilesinde yer almasını, geçirdiği manevi dönüşüme bağladı. Lansman gecesinde, Bala, Ferace, Jaade ve tasarımcı Hacer Günday’ın koleksiyonlarından oluşan karma defilede podyuma çıktı Tuğçe Kazaz.


Bir süre arayışlarda olan ve maneviyatla yakından ilgilenmeye başlayan Kazaz, defilenin baş mankeniydi.13 yıllık modellik kariyerinde ilk kez türbanla podyumda yürüyen Kazaz, aklının doğrusu ve kalbinin duygusuyla hareket ettiğini söylemeyi ihmal etmedi. Kazaz, son dönemde yaşadığı dönüşümle ilgili olarak da “Maneviyat, insanın kendi özünde yaşadığı çok özel bir durum. Hayatımın hiçbir döneminde insan ayırımı yapmadım, ya da hiç kimseye şekilci yaklaşmadım. Şunu söyleyebilirim ki; manevi değerlerimin farkındayım ve bu durum beni gayet huzurlu kılıyor” dedi.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder