Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gardroplara Sezon Temizliği


Koca bir ilkbahar yaz sezonunu kapamak üzereyiz. Gardroplarımıza kış koleksiyonları girmeden, sezon temizliği yapmaya ne dersiniz. İşte gardroplarımızda yapmamız gereken düzenlemeler.

Giymediğiniz kıyafetleri ayıklayın

Geçen sezondan kalan kıyafetlerimizin üzerine, ilkbahar yaz sezonu bir sürü alışveriş yaptık. İndirim dönemi ile alamadığımız tüm parçaları da dolaplarımıza ekledik. Gardroplarımız şu an yazlık parçalarla tıka basa dolu. Peki bu kıyafetlerin hepsini düzenli giyiyor muyuz. Tabi ki hayır. Bu kadar karmaşık kıyafet kalabalığı içerisinde kombinlerimizi tam anlamıyla yapamıyoruz. O halde yeni sezona girmeden, giymediğiniz kıyafetlerinizi muhakkak dolaplarınızdan çıkarın.
Tüm kombinlerimi Youtube Kanalımdan Stil Öneri Eşliğinde İzleyebilirsiniz. Tıklayın..


Gruplandırma yapın

İster kıyafetlerimizde, ister ayakkabı ya da çantalarımızda muhakkak gruplandırma yapmalısınız. Tunikler, elbiseler, gömlekler bir kenara topuklu ayakkabılar, babetler bir kenara olmalıdır. Özel kombinlerinizde kullandığınız kıyafetlerle, günlük kombinlerinizde tercih ettiğiniz kıyafetlerinizi ayrı ayrı asmayı unutmayın. Tüm parçalarınızı şıklık derecesine göre de ayrıca gruplandırmanızı tavsiye ederim.


Gardroplarınızı kullanışlı hale getirin

Dev gibi gardroplarımız var. Ama bir türlü kıyafetlerimiz gardroplarımızın içerisinde düzenli durmadığı gibi, çoğu kıyafetimizi de aradığımızda bulamıyoruz. Peki gardroplarınıza ilave raflar ya da sabit askılar yapmaya ne dersiniz. Ufak tadilatlarla gardroplarınız emin olun daha kullanışlı hale gelecektir.


Giymediklerinizi değerlendirin

Bazı kıyafetlerimizden asla vazgeçmiyoruz. Dolaplarımızda askıda kalması bile bize mutlu ediyor. Ama yıllar geçtikçe biriktirdiğimiz kıyafetlerimiz trendy görüntüsünü kaybediyor. İşte size kendi kıyafetlerinizi yeniden tasarlama fırsatı. Düğmelerini değiştirin, düz kesim inan tuniklerinizin eteklerini oval yapın. Ufak kurdelalar ya da dantellerle kollarına bantlar yapın ve bunun gibi aklınıza gelebilecek tüm detayları giymediğiniz kıyafetlerinizde değerlendirin.


Eskiyenlere elveda deyin

Bazen bir kıyafetimizi sürekli giyeriz. Bu sebeple de sürekli yıkanmak zorunda kalır. Çantalarımızın metal aksesuarları kıyafetimize takılır. Tüylenme ve deformeler zamanla kıyafetimizin üzerinde çok kötü bir görüntüye yola açar. Kıyafetlerinizi çantalara bile dönüşterebilirsiniz. Her kıyafetin bir ömrü olduğunu düşünerek, eski kıyafetlerinize elveda deyin.


Aksesuarlarınızı göz ardı etmeyin

Kolyelerimiz, saatlerimiz, yüzüklerimiz bizim kombinlerimizde kullanmayı en çok sevdiğimiz parçalar. Aksesuarlarımızı ilk aldığımızda aşırı önem gösterirken, bir zaman sonra önem değerini yitirir. Oysa aksesuarların düzenli yerleşim ve kullanımla ömürleri, kıyafetlerden daha fazladır. Aksesuarlarınızı doğru şekilde muhafaza ederek, ömürlerini artırın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder