Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elegant Bir İmaj Için, Monokrom Bir Stil


Aynı rengin türevlerinden parçalar kullanmalı

Tasarımcılar, arz ve talebe göre koleksiyonlarını her seviyedeki ve statüdeki bayanların isteklerini düşünerek, bir sanat eseri inceliğinde yaparlar. Aynı zamanda her tasarımcının kendine özgü bir çizgisi vardır.

Modellere baktığımızda, hangi stilist tarafından tasarlandığını da tahmin edebiliriz. Çünkü kreatif anlayış bir anlamda stilistin disiplinini ve estetik kalıplarını da bize yansıtır.

Bu yazımda kıyafetlerimizle “elegant bir imajı nasıl oluşturabileceğimizi“ sizlerle paylaşacağım. İlk olarak sadelik en baş kuraldır. Sadelik bir anlamda monokrom bir anlayıştır.

Monokrom demek, kıyafetlerimizin bir renk üzerinden giderek, aynı rengin tonlarından oluşan parçaları bir kombinde buluşturabilmektir.

Kıyafetlerimize monokrom anlayış getirmek, sadelikle buluşmaktır.
Elegant olmak stilimizi bedenimizle uyarlamaktır


Her bayan kendi bedenine göre, ruh dünyasını da içine katarak kıyafetlerinde model ve renk tercihi yapar. Sadece o rengin kendisiyle kaynaşıp kaynaşmadığına bakmayarak, trendlerle birlikte rengin kendisine yakışıp yakışmayacağını da bilmelidir. Sonra da kullandığı rengin, koyudan açığa, açıktan koyuya olan renk skalasından beğendiği parçaları ve aksesuarları kullanması onu daha sade ve elegant bir seviyeye çıkartacaktır.

2014’ün trendleri arasında elegant olmak düşüncesi hakimdir. Elegant olmak çizgi üstü giyinmek ve kuşanmak demektir. Elegant giyim kuşam aynı zamanda diğer hayati seçeneklerini de olumlu yönde etkileyecektir.

Renk dengesinde ve minimal formlarda buluşmak

Çalışan hanımlar iş yerinde minimal formları tercih etmelidir. Şatafatlı, ışıltılı, simli ve pullu modeller asla tercih edilmemelidir. Eğer çiçekli bir bluz tercih edilmişse, kesinlikle üzerine düz renk bir ceket ve düz renk bireşarp kullanılmalıdır.

Ayakkabılarımızın illa elbisemize uyması diye bir kural yoktur. Her ne olursa olsun zarif bir siyah ayakkabı, siyah bir çanta ve eşarp kombinimizde renk dengesini sağlayarak her kıyafetimizde kurtarıcı parçalarımız olacaktır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder