Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Moda Kendine Yakıştırdığındır


Moda aslında kişinin kendisine yakıştırdığıdır. Kişinin içinde yaşadığı duyguların kıyafetlerine yansımasıdır. Renklerle arasındaki bağın kendi tercihlerinde yön bulmasıdır. Birçok dünya markası ve tasarımcı modaya yön verse de, bizim için moda, bize yakışan en iyi kıyafettir. Bu sebeple kişi öncelikle vücudunu, ruhen ve bedenen iyi tanıması gerekmektedir.



Bir kıyafet için çok yüksek meblağlar ödeyerek şık olacağınızı düşünebilirsiniz. Ama o kıyafet sizin vücut proporsiyonunuza uygun değilse bırakın şık olmayı, hiçte hoş olmayan bir görüntü verebilirsiniz. Bu yüzden öncelikle kendimizi çok iyi tanımalı ve çok iyi de tanımlamalıyız. Bizim için hangi kesimler ve modeller uygunsa onları tercih etmeliyiz.. Bununla birlikte yaratılıştan kodlanan yüzümüzün ışığına göre, kendimize gidecek renkleri öncelikli olarak tercih etmeliyiz.. Yapımız, karakterimiz ve ruh halimize göre, gerek renk, gerek model olarak kıyafetlerimizi belirlememiz, bizi olduğumuz gibi gösterecek ve yapaylık tuzağına düşürmeyecektir. Önemli olan kendimiz ve kendimizi tanımlayan sadece giyindiğimiz kıyafetimiz değil, aynı zamanda duygu, düşünce ve davranışlarımızın insan içindeki tezarühümüzdür. Kibarlık, zariflik, şıklık, şatafattan ve abartıdan uzak durmaktır. Taşıdığımız elbise bizim pozitif değerlerimizi yansıtan bir kıyafet olmalıdır.

Şık olmak aslında sadece estetik bir göz ile sağlanabilir. Doğru model ve renk uyumunu yakaladıktan sonra kendi şıklığımızı oluşturabiliriz. Kıyafet seçimlerimizde sadece tek bir renk seçilerek kombin yapılmamalıdır. Böyle bir görüntü, istemediğimiz sadece tek renk içinde boğulmuşluk getirecektir.. Bu sebeple kıyafetlerinizi kombinlerken uyumlu renkleri tercih ederek stilinizi belirleyebilirsiniz. Mint rengi ve saks mavisinin uyumu, sarı ve siyahın uyumu, lacivert ve fuşyanın uyumu gibi birbiri ile göze hoş gelen renkleri tercih edebiliriz. Eğer hareketli bir kıyafet tercih etmiş isek, tüm aksesuarlarımız tek renk ve sade olmalıdır. Abartılı seçimler şık olmanızdan ziyade rükuş bir görüntü verecektir.

Son olarak giyim kuşamda moda, kişinin reklamların yanıltıcı yönlendirmelerinden uzak, kendi inanç değerlerinin kırmızı birer çizgi olarak belirlediği, bunun yanında kendini ulvi değerlerle bütünleştirdiği bir kavram olmalıdır. Hatta bir kişi maddeten durumu yerinde ise, kullanacağı elbiseleri fabrikasyon yapımlar yerine, kendine göre çizeceği ve benimsediği birer kıyafet olmalıdır. Böylece kişi kendine özgü ve özel, butik bir giyimevinde birbirinden güzel ve birbirinden özel kıyafetler hazırlatabilmelidir. Onun için moda kişiye özel kıyafetleri yansıtmamaktır. Var olanın içinden en yakın olan yakışanı seçme tercihidir.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder