Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter temsilcileri olarak, Melih Gökçek'in davetine katıldık


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek' Twitter’daki takipçileri ile buluşmak üzere bir yemek organizasyonu düzenledi. Bir twitter kullanıcısı olarak, ben de bu organizasyona katılmak için gerekli işlemleri yaptıktan bir müddet sonra, Başkanın Özel kalem müdüründen gelen bir telefonla davetlerine katıldım.

Pazar günü gerçekleştirilen davette, Melih Gökçek’i takip eden yüze yakın Twitter kullanıcısı ile bir araya geldiğimiz yemekli sohbette, güzel bir pazar aktivitesi de yaşamış olduk. Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda Twitterlı'lar olarak Başkan Gökçek ile bir araya geldiğimizde, nezih bir ortamda yaptığımız sohbet, gayet samimi resmiyetten uzak sportif bir aktiviteye katılmış kadar doğal ve keyif verici idi. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu davette, bizimle samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Gökçek, Twitter ile ilgili düşünce ve duygularını da bizlerle paylaşarak, sosyal paylaşım sitelerinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Sosyal medyanın sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada iletişim gücü oluşturmak açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:



"Sosyal medyayı kullanmasını bilirseniz çok önemli bir silah. Gelecekte siyasette en etkin rolü alacağına inanıyorum. Twitter’ı benim gibi karşılıklı diyalog kurarak kullanan hiçbir siyasetçi yok. Diğerleri sadece mesaj atıyorlar, kabul ederseniz edin, etmezseniz etmeyin diyerek geçiyorlar. Ona rağmen inanılmaz tesiri oluyor. Önümüzdeki günlerde sosyal medyada kendime has özel uygulamalar yapacağım. Bu uygulamaların başka siyasetçilerce de taklit edileceğini düşünüyorum. Obama Twitter’ı kullanarak başkan oldu. Benim gibi diyalog kurduğunu da sanmıyorum. Sadece mesajlar vererek bunu yaptı. Ben mesaj vermenin ötesinde tartışıyorum. Kimi bana kızıyor ama kızanlarda da şunu görüyorum: ‘Size kızsak da sizin gibi her soruya cevap veren başka siyasetçi yok’ diyorlar."

Ayrıca Twitter’ın insanın kendisini ifade etmekte ve gençlerle bağ kurmakta önemli bir işlev taşıdığına dikkat çeken Başkan Gökçek, kimsenin bir başkasına hakaret etmeye hakkı olmadığını söyledi. Başkan Gökçek, "Ben Twitter’a girmekten şunun için memnunum. İfade etmek istediğim ve tartışmak istediğim pek çok şeyi burada rahatlıkla ifade edebiliyorum ve tartışabiliyorum. Kendimi anlatabilme imkânım var." dedi. "Dikkat ediyorsanız buradaki arkadaşlarımızın 1-2’si hariç tamamı 30 yaşın altında. Bu da Twitter’ın gençliğe hitap ettiğini çok iyi gösteriyor. Biz de Twitter’a girmek suretiyle fiziksel olarak değil de zihinsel olarak gençleşmiş oluyoruz” diyen Başkan Gökçek, "Tek üzüldüğüm nokta şu. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Maalesef belli kültürü almamış arkadaşlarımız bizi taciz etmeye çalışıyorlar. Siyasi hiciv yapmak, siyasi mücadele yapmak başka, hakaret etmek başka. Dikkat ediyorsanız ben de birçok kimseye takılıyorum ama hiçbirine hakaret etmiyorum. Ne zaman iş hakarete varıyor o anda insan sinirleniyor. Zaman içinde bu da düzelecek, ben pek çok dava açtım. Şimdiye kadar 2 dava kazandım. Zannediyorum diğerleri de 3-5 ay içinde sonuçlanır."

Yaklaşık olarak 3 saat süren sohbetimizin ardından Başkan Gökçek'le birlikte hep beraber, bizlere sürpriz olarak hazırlanan ışık ve suyun dansını izlemek üzere Gençlik Parkı’ndaki havuzun kenarındaki bölüme geçtik. Havuz başında, müziğin ritmi, lazer ışıklarının oluşturduğu görsel atmosfer ve suyun dansıyla oluşan güzel manzara, zaman zaman gerçekleşen havai fişek gösterileriyle de olağanüstü bir şölene dönüştü. Püskürtülen suyun oluşturduğu perdenin üzerinde dalgalanan Türk Bayrağı ile devlet büyüklerinin görüntüleri de büyük alkış toplamış oldu. Daha sonra havuz başında Başkan Gökçek ile günün anısına binaen hatıra fotoğrafları çektirmeyi, bunun yanında da bize hediye olarak verilen şiir kitabını imzalatmayı ihmal etmedik.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder