Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giyiminizle Ruh Haliniz, Çelişmemeli

Dış görünüşünüzle, iç dünyanız çatışmamalı. Kılık kıyafetinizle ruh haliniz çelişmemeli. Kendinize herhangi bir elbise seçerken, hayal ettiğiniz ve  kalben de beğendiğiniz bir elbise olmalı. Aynı zamanda da bu elbisenin gardırobunuzdaki diğer elbiselerle de uyum içerisinde kombin yapılabilir olmalı.

İyi giyinmek için elbiselere  illaki çok para harcamak gerekmiyor. Herkes bütcesine göre mütevazi, fakat bir o kadar zarif giyinebilir şık olabilir.  Herkesin terendlerde ön sırada yer alan bir elbiseyi aynı anda giyinme zorunlulu yok. Çünkü herkesin tercih ettiği model, trend de olsa, sizin iç dünyanızla ve ruhunuzla bir araya gelmeyebilir. Şık giyinmeyi sadece paraya, modaya, trendlere bağlamanın anlamsız olduğunu da asla unutmamak gerekiyor.

Benim savunduğum fikir modaseverlerin, trend tutkularının tam aksine görüşler olabilir. Biraz durup düşünmek gerek; bir insan binlerce insanın içinde tek başına bir kimlik olabilmeli ve tek başına kendisine özel zevk anlayışına sahip olmalıdır. Kendisini özel gören aynı zamanda kendisine özgü elbiseler giyinir, takılar takar, aksesuarlar kullanır.

Hali vakti yerinde olup da markaların koleksiyonlaştırdığı konseptli elbise modelleri bazen entelektüel bayanların ilgisini bile çekmeyebilir. Bundan dolayı da özel butikler, giyim mağazaları, elbise üzerinde müşterinin isteğine göre, düzenlemeler ve tadilatlar yaparak daha da kurumlaşarak, müşteri memnuniyetini gözetmeye başladılar.

Herkes tasarımcı olamaz. Herkes stil arayan bayanların ruh halini analiz ederek onlara stil giysiler üretemez. Gereksiz her öğe bir elbisede yüktür. Bu yükü, giyim kuşamda sadelikten hoşlanan bayanlar çekemez. Dolayısıyla elit, entelektüel bir kimliğe ve kişiliğe sahip hanımefendiler, şatafat yerine sadeliğin ihtişamında kendisini göstermek ister. Sadeliğin aynı zamanda mütevazilikle eşdeğer olduğuni iyi bilir. Mütevazilik giyim kuşamda ve davranışta kibarlık  ve yücelikle eşdeğerdir.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder