Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Modanisa'dan Online Tesettür Defilesi

Sunuculuğunu üstlendiğim Modanisa online defilesi, Türkiye’de ve 50 ülkede izlendi!
Tesettür giyimin özel tasarımları, İstanbul’da yapılan bir defile ile tanıtıldı. Defile online olarak 2 milyarı aşkın nüfusa sahip 50 ülkede izlendi.
Modanisa.com Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, “dünyada en büyük tesettür moda platformu olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
Kerim Türe: “Bir kaç yıl sonra Müslüman ülkelerde de ikonlar olacak. Giyim tarzları yakınlaşacak” dedi.
Ülkemizde Mayıs 2011 tarihinde kurulan ve tesettür giyime uygun seçenekler sunan Türkiye’de muhafazakar modern kesimin ilk alışveriş sitesi Modanisa.com, sektöründe yeni etkinliklere imza atmaya devam ediyor.
Bu yıl 3’ncü kuruluş yılını kutlayan Modanisa.com, bu kısa süre içerisinde dünyada tesettür modasında söz sahibi olacak bir konuma ulaştı. Nitekim; Modanisa’nın 28 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlediği Tesettür DefilesiMalezya’dan ABD’ye, Mısır’dan İngiltere’ye, Kanada’dan Tunus’a kadar 50 ülkede online olarak izlendi.
ÜNLÜ TASARIMCILAR KATILDI
Pınar Şems, Mustafa Dikmen, Pınar Akşam, Ayşen Özen, Zeynep Bilyay, Minel Aşk, Esra Betül gibi yurtiçi ve yurtdışından tanınmış tasarımcıların defileye özel tasarımları, yerli ve yabancı mankenler tarafından tanıtıldı.

Defile öncesi bilgi veren Modanisa.com Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, dünyada ilk online tesettür defilesinin ülkemizde ve bir Türk şirketi tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Hem 3. yılımızı ses getirecek bir etkinlik ile kutlamayı hem de tesettür modasında Modanisa markasının ve ülkemizin ulaştığı gücü tüm dünyaya göstermek istedik” dedi.
TESETTÜR MODASINA YÖN VEREN MARKA
Modanisa.com’un modanın yenilikçi ve öncü rolünü benimseyen bir marka olduğunu belirten Kerim Türe, şöyle devam etti: “3 yıl önce, dünya tesettür modasına yön veren bir marka olmak hedefiyle yola çıktık ve emin adımlarla dünyada en büyük tesettür moda platformu olma yolunda ilerliyoruz. Bu amaçla, muhafazakar giyimin de modası olduğunu düzenlediğimiz yeni-farklı etkinliklerle duyurmaya devam edeceğiz.
Müslüman ülkelerde farklı giyim tarzlarının hakim olduğuna da vurgu yapan Kerim Türe, “Her ülkede etnik giyim hakim. Batı dünyasında olduğu gibi ortak bir ikon yok. Ancak birkaç yıl sonra, Müslüman dünyasında da tarzların yakınlaşacağına ve moda ikonlarının çıkabileceğine inanıyoruz” dedi.
Bu arada, moda dünyasının önde gelen tasarımcıları, Modanisa müşterileri, moda bloggerlerı, basın mensuplarını bir araya getiren ve Stüdyo Vogue‘da gerçekleştirilen defile, Türkiye’de defile.modanisa.com, dünyada ise fashionshow.modanisa.com adresinden takip edildi.
MODANİSA’DA 3 YILDA DEV BÜYÜME
Öte yandan, tesettür giyime seçenekler sunan Modanisa’da, 300’ün üzerinde markanın, 20’nin üzerinde tasarımcının ürünü tüketiciler ile buluşuyor. Yurtiçi ve yurtdışıdan günde yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen Site’nin aylık ziyaretçi sayısı 4 milyon kişiyi bulunuyor. Yılda ortalama 1 milyon adet ürün satan firma satışlarının yüzde 35’ini yurtdışına gerçekleştiriyor.
Türkan Eraslankılıç
trkner@gmail.com

2 yorum :