Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yeni Bir Elbise Alma Fikri..!

Moda var olan değerlerin güncellenmesidir diye bir tarif yaparken, bir başka açıdan da ihtiyaç duyulan herşeyin çoğunluk tarafından en son modelinin ve sürümünün edinmek olduğunu da söyleyebiliriz. Oysa esas olan; size yakışanı ve sizin ihtiyaç duyduğunuz kadarını edinmektir. Bunun yanında elimizdekini atalım,  yeni çıkana bakalım anlayışı hiç doğru değildir.

Eskimiş ve tedavülden kaldırılmış kullandığımız herhangi bir şeyin, iş göremez hale geldiğinde yapılacak iş, o şeyin bize lazım olan kadarına, yeniden sahip olmaktır. Örneğin; kullandığımız bir telefonun işlevi biter bitmez, güncel olanı, işleyen ve hayatımızı kolaylaştıran daha fonksiyonel bir telefona sahip olmak isteyebiliriz. Bu istek alacak olduğumuz telefonun en pahalısı olacak anlamına da gelmemelidir.

Giyim kuşama gelince; eskittiğimiz ve bize olmayan bir elbiseyi gündemden çıkartırken, buna mukabil düğün, nişan, bayram gibi özel günlerde ilkez giyebileceğimiz elbise almak fırsatını da oluşturmak gerek. Böyle günlerde yeni bir elbise almak,  aynı zamanda bizim geleneklerimiz arasındadır. Bayram için, seyran için yeni bir elbise edinmenin mutluluğu da tarif edilemez doğrusu.

Çoğu hanımlar bugünlerin dışında kolay kolay yeni elbise edinmek için kendilerine gidip de yeni birşeyler almaz. Aynı zamanda  yeni bir elbise edinirken de günün modasını, trendlerini dikkate alan ve bu değerlerle yenilenen, güncellenen düşüncede olunmalıdır.  Bir taraftan da eskitemediğimiz elbiseleri birkaç dokunuşla  tadilat yapabilir, eklemelerle de elbisemizi yenilememizin imkan dahilinde olduğunu da söylemeliyiz.

Yeni bir elbise edinirken  o günün trendlerindeki modeller ve stiller ön planda tutulabilir. Fakat sadece modaya uymak için yeni elbiseler alınmaz. Çünkü moda da zaman içinde sürekli bir evrim ve değişim geçirir.  Her yıl  telefonların modelleri değiştiği gibi kıyafetin ve elbiselerin de doğal olarak değişkenliğiyle başa çıkmak mümkün değildir. Ancak ihtiyaç hasıl olduğunda, ihtiyacımız kadarını moda trendlerinde aramak kadar da doğal bir davranış yoktur.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder