Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zeynep Bilyay 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu


Zeynep Bilyay 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu en özel tasarımlarıyla sizlerle.
Kentli kadın, tesettürlü kadın konseptiyle stil arayışları içinde olanlar; başta kendilerini kentin tarihi, otantik değerleriyle bir yaşam kültürü içinde olmalarını çok ister.
Kadınlar aşırı detaylarla stilize edilmiş elbisenin aksine, tamamen sadelik çizgilerinin hakim olduğu, olması gereken yerde yapılan feminen dokunuşlar aynı zamanda şehir klasiğinin değerleri tasarımlarda görmek ister.

Zeynep Bilyay 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu bir köşkte, bir yalıda, bir malikanenin hanımefendisi formunda imaj oluşturan modelleriyle stil sahibi kadınların yüreğini hoplatacak cinsten.
Kadının kıyafeti sadece başörtüsüyle sınırlanamaz. Baş örtüsünü sadece manen değil; aynı zamanda şeklen de  değer bulduğu bir örtü olarak kabul ediyorsak, diğer kıyafetlerin ancak asil duygulara hitap etmesi gerekiyor. İşte o zaman  zerafet kelimelerle anlatılabilecek bir değerden öte yaşanacak bir duygudur.
Zeynep Bilyay bütün mesaisini durduğu yeri, nerede durması gerektiğini hot couture yaklaşımıyla belirliyor. Çünkü nereye bakıyorsak; baktığımız yer bulunduğumuz yeri belirler.
Kadının baktığı yer kardınsı çekiciliği ifşa etmek değil, bilakis cazibesini insani bir değerle izole etmesidir. Bunun sırrını asalete borçludur. Asil duygularla stilize edilen elbiseler zerafetle buluşur. İşte biz Zeynep Bilyay 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu'daki parçalarda bunu rahatlıkla görebiliyoruz.
Nostaljik bir yolculuk; vintage havasında, masumane bir şiir, gibi  abiyeler, etekler, pelerinli atraksiyonlar, pardesü ve tuniklerle pastöral bir yelpazede kendimizi buluyoruz.
Daha fazla konuşmaya gerek yok. Bu koleksiyona rastgelen, hayranlıklarını gizleyemez derim ben.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder