Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

40’lı Yaşlar İçin Stil Önerileri


Her yaşın ve her çağın ayrı bir stil anlayışı var. Yaş 40’lara gelince kombinler ve tasarımlarda değişiklikler olur. Eğer siz de bu yaş grubundaysanız, stil önerilerimize kulak verin.

Etek:

40'lı yaşlarda eteklerin modelleri ve renkleri önemlidir. Özellikle uzun kalem etekler 40’lı yaşlar için önerebileceğimiz modeller arasında. Bununla birlikte pileli etekler ve çan etekler yine tercih edebileceğiniz modeller arasında yer alıyor.

Ceket:

Ceketler maskülen bir stil gibi algılansa da, eteklerinizle kombinleyerek giyebilirsiniz. Uzun ceket tercih ediyorsanız, hatları gizli tutan zarif bir pantalonla birlikte kullanmaya ne dersiniz. Ceketlerinizin içine gömlek ya da balıkçı trikoları giymek isterseniz, minimal şıklıktaki kolyeleri aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Gömlek:

Gömlek ve bluzlar  her yaşta favorimiz. 40'lı yaşlarda desenli ve rengarenk kumaşlardan, yazılı tişörtlerden uzak durulmalı. Bunun yerine tek renk, tasarım olarak az detaylı gömlekler ve bluzlara gardıroplarda yer verimelidir.

Pantalon:

Pantalon seçiminizde dikkat edeceğiniz konu modellerin özellikle bol kesim olmasıdır. Bacakları saran kumaş ya da kot cinsi pantalonlardan şiddetle kaçınılmalıdır. Popart battal desenler, pantalonda olmaması gereken desenler arasında. Bu sezon özellikle çizgili, ekoseli vintage  görünümlü pantalonlara gardrobunuzda yer verebilirsiniz.

Abiye elbiseler:

40’lı yaş grubundaki tüm kadınlar vücut yapısına ve hatlarına göre, boyunun uzunluğunu ve kısalığını da esas alarak abiye elbise seçmelidir. Abiye elbiselerde renk seçeneklerini siyah, mor, bordo ve lacivertle özetleyebiliriz. Bunun yanında haki yeşil, koyu griler ve sakslar diğer renk alternatfileri arasında yer alabilir. Abiye elbise tercihlerinizde bedeni saran değil, daha rahat modeller ve az ışıltılı detayları tercih edebilirsiniz.

Günlük elbise:

Günlük kombinlerde tercihiniz elbiselerden yana ise, A kesim elbise modelleri size göre. Böyle bir kombinde hatlarınızı gizleyecek uzun hırkaları üstünüze alabilirsiniz. Çok renkli ve desenli modelleri bir kenara bırakarak daha sade formları düşünmelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder