Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karikatürlü Pattern Elbise Trendi



Kullandığımız kıyafetler kumaşlarının üzerindeki desenlere göre de dikkat çeker. Bazen renk ve desenler elbiselerimizi modelin önüne geçirir. Parlak renkli, fosforlu, ışıklı kumaşların yanı sıra günümüzde simli ve pullu kumaşlara rastlıyoruz. Bir de kumaş üzerindeki çiçek, böcek, kelebek gibi baharı simgeleyen mini resimlerle, pattern anlayışını kumaşların üzerinde görebiliriz. Yazlık tişörtlerde gördüğümüz farklı anlayış artık günlük elbiselerimizde bir trend oluşturdu. Bu sayede biraz spor, biraz da entelektüel olabiliriz.

Bazı kumaşlarda gökyüzündeki yıldızları, ayı, samanyolunu ve gezegenlerin resimlerini, bazı kumaşlarda da seyahati simgeleyen gemileri uçakları, denizi, atlas okyanusunu ve pusula gibi imgelerin resimlendiğini görüyoruz. Özellikle Avrupa'da yaygın olan mizahi vinyetlerin ve çizgilerin bir arada buluştuğu kumaşlarda, hayat bulduğunu söyleyebilirim. Neredeyse bu anlayış ayaklı bir karikatür müzesi oluşturulmakta ve farklı bir stille stil sahiplerinin beğenisini kazanmakta.

Bu karikatürler  üç boyutlu tridimeks çizimler gibi, bizdeki sevilen çocuk ikonu "Pepe"de olduğu gibi, yabancı çocuk karakterlerinde de  "Couhillo" gibi figürler kumaşlarda yer alabiliyor. Böylece bütün hayvanlar alemini klasik çizgilerle bir montun üzerinde görmek, ya da günlük kullanılan eşyaların karikatürize edilmiş halini üzerimizde taşımanın muzip haliyle yüzlerde birer tebessüm oluşturabiliriz.  Güzel olurdu herhalde.

Zevkinize, karakterinize ve dünya görüşünüze göre, karikatürlü elbiselere sahip olmaya ne dersiniz!.. Böyle de entelektüel bir duruşla kendinizi ifade edebilirsiniz. Sizler bu konuda ne diyorsunuz!..

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder