Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kendi Stilinizi Belirleyin, Asla Taklit Etmeyin!


Hepimizin bir kimliği, bir kişiliği var. Herkes kendi kişiliğine göre, giyinir, kuşanır, yer, içer, kendisine has bir davranış biçimi oluşturur ve kendisine ait bir kültürü yaşamaya gayret eder.

Kendi kimliğimiz bir anlamda karekterimiz, davranış ve ahlakımız, zevklerimiz anlayışlarımızın belirlediği çerçevede şekil bulur, kendimize özgü kıyafetlerde de bu yerini bulur. Bu yüzden ister davranışlarınızda ister kıyafetlerinizde asla birilerini taklit etmemeli kendiniz olmalısınız.

Moda ve stil dediğimiz zaman iki ayrı kavram olsa da, bu iki kavram bizim giyim kuşamımızda söz sahibidir. Kendimize bir kıyafet belirlerken, kimlik ve kişiliğimizin yanısıra aklın, bilginin ve içinde bulunduğumuz statünün bize sunduğu ölçülere dikkat etmemiz gerekli.

Kimimiz işçi kimimiz ev kadını kimimiz memur olabilir. Kimimiz de sosyal aktiviteler içinde yer alırız. Buna göre de kendimize özgü kıyafetimiz olmalıdır. Popüler olmuş birinin kıyafeti, onun popülerliği toplumun kabül gördüğü ölçüde kendisi için bir değer ifade eder. Ama aynı tarz ve stil, asla bizim için söz konusu olamaz. Çünkü her birimiz hem beden hem karakter hem yaşam biçimi olarak birbirimizden farklıyız.

Kimimiz esmer kimimiz sarışın kimimiz buğday tenli ya da kumralız. Kimimiz kısa boylu kimimiz uzun kimimiz toplu ve şişman kimimiz zayıfızdır. Buna bulunduğumuz yerin yerel değerleri ve kültürünü de eklersek asla taklit içinde bir kıyafeti kendimize yakıştıramayız.


Birinin üzerinde taşıdığı bir kıyafet hoşumuza gidebilir. Bu kıyafet taşıyanın üzerinde zarif ve şık durabilir. Kendimiz için düşündüğümüz kıyafet, zaman ve mekan kriterleri yanında bizim ruh zenginliğimizi de yansıtabilecek abartıdan uzak, sadeliği esas alan bir muhafazakar yapıyı ölçü almalıdır.

Bir taraftan da her kıyafet bir görsel kombin olduğu kadar edebi bir kompozisyonu sanatsal ve estetik değerleri içinde barındırmalıdır. Açıkçası herkesin kendine özgü ve trendlerde kendi ruhuna uygun elbiseleri bir araya getirerek elde ettiği kıyafet şekli, hem taklit olmamalı hem kendi zerafetine ve asaletine uygun düşmelidir.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder