Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mustafa Dikmen 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu


Mustafa Dikmen ölçülü giyimi tercih eden kadınların stil ihtiyaçlarına önemli dokunuşlar yaparak, koleksiyonlar hazırlayan ve beğeni ile takip edilen tasarımcılarımızdan. Mustafa Dikmen 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu gerek kumaş ve model, gerek detay ve desenler açısından birçok kadının beğenisini kazanacağını söyleyebilirim.


Mustafa Dikmen'in en bariz özelliği kadınlarımızı baştacı ve insanlık değerinde bir değer olarak görmesi, kadının inancını, umudunu, yaptığı tasarımlarla, zerafetini ve asaletini ön plana çıkartacak sanatkarane hünerini ortaya koymasıdır. Bir modacı ve stilist olarak Mustafa Dikmen moda nedir, trendler nedir, bu senenin kumaşı, rengi, modeli nedir kaygısına düşmez, bir başka ekolden de etkilenmez.




Mustafa Dikmen başlıbaşına bir ekol olarak tasarımlarında kendi çizgisini her zaman gösterir. Kendisi zaten özgün bir markadır. Marka oluşu belki de bundandır. Özgün düşüncesi, naif duygusu, koleksiyonlarında zarif  bir eda, asil bir duruş olarak kadınların üzerinde bir kıyafet olarak yansır.


Mustafa Dikmen Koleksiyonu'ndaki  elbiselerin stil özelliğinde sadelik ve görkemin buluştuğu, gereksiz şatafat ve ayrıntılardan kaçınmış olması, kıyafet tasarımlarında kadınlığı cinsiyetçi olarak bakmak yerine, kadını insani bir değer olarak yansıtması stillerindeki sadeliğiyle özetlenebilir.


Mustafa Dikmen Koleksiyonu'nda morlar, maviler, pembeler, lilalar, yeşiller, siyahlar kendi değerleri içinde ton farklılıklarıyla sanki rafine edilmiş, mehtabın billur gibi suya vurmuş lacivert, mor, eflatun halidir. Kaplar,  mantolar, tunikler, gömlekler, bluzler, abiyeler, pelerinli elbiseler, panço kışlık giysiler, vintage etekler hepsi minimal değerlerde feminen, mütevazi çizgileriyle göz dolduruyor, beğeni topluyor.


Mustafa Dikmen, butik bir anlayışla, göz nuru ve emeğiyle bu koleksiyona gururla imzasını atmış. Koleksiyonundaki bütün parçalar, her anlayıştaki kadınların gardıroplarında yer alabilecek bir değer. Bu sezon beğendiğim tasarımcılar arasında olan Mustafa Dikmen, koleksiyonu ile favorilerim arasında yer alıyor.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder