Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tesettür Giyimde Yapılan Büyük Hatalar


Her kadın şık olmak ister. Her kadın kombinlerinde şık bir görüntüye imza atmak ister. Bu durum tesettürlü kadınlar için biraz daha meşakkatli. Şık olayım derken de yapılan yanlışlar var. Peki tesettür giyimde yapılan o büyük hatalar neler biliyor musunuz? Sizler için ele aldığım bu konuyu tüm tesettürlü kadınların okumasını ve etrafındaki tüm tesettürlü kadınlara da önermesini rica ediyorum.


Önce bedeninizi çok iyi tanıyın

Hepimizin bedeni, boyu ve fiziki özellikleri farklılık gösterir. Çok şık bir kıyafet her kadında aynı durmaz. Çünkü fiziki özelliklere göre o kıyafet şekil alır. Bu yüzden önce bedeninizi çok iyi tanıyın ve vücut yapınıza göre doğru giyinmeye yönelin. Bununla birlikte boyunuzu da kıyafetlerinizde muhakkak hesap edin. Kısa boylu kadınlarla, uzun boylu kadınların kıyafet tercihleri her zaman farklıdır. Doğru giyinmenin yöntemi, bedeninizle uyumlu kıyafetlerle olacaktır.


Tesettüre uygun giyinmeyi unutmayın

Tesettürlü kadınlar kıyafetleri ile inancını ve görüşünü imaj olarak yansıtır. Bu yüzden dışarıya yansıtılan o imaj çok önemli. Tesettürlü bir kadın asla vücut hatlarını belli eden, daracık kıyafetler giymemeli. Bununla birlikte tüm dikkatleri üzerine çekecek kombinlerden de uzak durmalı. Eşarp ve şal örtü biçimi ise en az kıyafetler kadar önem arz ediyor. Asla bonesiz bir eşarp örtmeyin. Ayrıca şallarınızı örterken boynunuzun ve kulaklarınızın görünmemesi için lütfen iğne takın. Tesettürlü kadınlar imajından ziyade, inancını düşünmeli ve yansıtmalı.



Eşarplarda bone kullanımı

Kombinlerimizin en önemli parçalarından olan eşarplarımız, hem kombinimizle uyumlu olmalı hemde şık bir görüntüye sahip olmalıdır. Hepimiz zamanında ipek ve rengarenk boneleri taktık. Ama çok uzun zamandır artık ipek ve saten bone kullanımı yapılan en büyük yanlışlar arasında. Penye ve siyah bone ile tüm eşarplarınızı kullanabilirsiniz. Siyah bir şal içine zıt renklerde yani beyaz bone takmakta yapılan büyük yanlışların başında geliyor.


Kombinlerde renk ve desen dengesi

Gardoplarınıza baktığınızda bir sürü kıyafetiniz olmasına rağmen, hiç kıyafetim yok neyi nasıl giyeceğim gibi kendi kendize sorularla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu kıyafetlerinizin olmamasından değil, doğru renk ve desenleri birleştiremediğinizden. Desenli bir etek giydiğinizde, gömleğiniz tek renk eşarbınız ya da şalınız da tek renk olmalı. Bu kombinde eşarbınızı eteğinizin rengi ile kombinleyebilirsiniz. Asla üç desenli ve çok renkli parçaları bir araya getirmeyin. Renk konusu da önemli konuların başında. Kombinlerinizde birbirine yakınlıkta ve kontrast görüntüde en uyumlu ve yakışan renkleri kullanmaya çalışın.


Alışverişler

Tesettürlü kadınların yaptığı büyük hatalardan birisi de alışverişleri. Çoğu okuyucumdan kendime uygun kıyafet bulamıyorum mailleri alıyorum. Avm’lerdeki mağazalarda kendinize uygun kıyafetlerin sadece %20’lik kısmını bulabilirsiniz. Bununla birlikte size uygun tasarımlar ve modeller üreten tesettür giyim mağazalarından ya da online alışveriş sitelerinden istediğiniz kıyafetleri bulmanız çok daha kolay. Bu yüzden nereden alışveriş yapacağınızı bilin ve her zaman ona yönelin.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder