Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doğru Kombin Doğru Nefes Almak Gibidir


Doğru kombin yapmak, yemek içmek, giyinmek kuşanmak;  nefes alıp vermek gibidir adeta. Üzerimizde taşıdığımız elbiselerin de gerek üretimde kullanılan malzemeler bakımından, gerek tasarımları bizi iki yönden bağlayıcıdır. Ruh ve beden ahengini hazırladığım kombinlerimin titizliğini, parçalarda görebilirsiniz.

Klasikler nedense bir kombinde hep masumiyeti çağrıştırır. Kışlık pileli kloş etek bunlardan biridir örneğin. İsterseniz üzerine çizgi üstü modellemesi olan bir ceket neden olmasın!.. Çizgili bisiklet yaka beyaz bir triko kazakla estetik bir denge içinde bulursunuz kendinizi. Çantanın, ipek şalın mavi tonları ve doğal olarak şık botlarınızla daha da şık olursunuz.

Nostaljik bir eteğin kırçıllı gri deseninde kışın soğuğuna inat, üzerinizde yünlü bir  pelerinimsi yakası olan bir ceketle modern bir hava oluşturabilirsiniz. Beyaz gömleğimizle çantamızın ve ayakkabımızın şıklığı karşısında biraz da renk isteriz. İşte size açık vişne, ipek şalımızla duygularımızı ifade edebilme şansı.

Henüz kışa girmeden baharı özleyenlerdenseniz eğer, rekli giysileri ihmal etmeyin derim. Yeşille sarı ne kadar da uyumludur. Aslında yeşil mavi ve sarının çocuğudur. Kaşe kabanımızın rengi de bu ahengin içindedir. Çanta ve botlar bir tarafa otantik renk armonisiyle  cep ve kolları olan, sarı kazağımız ve ipek şalımızla şimdiden baharı yaşarız.

Vintage, milim milim birbirini takip eden pileli eteğimizin üzerinde folklorik desenleriyle otantik  yünlü  bir hırkamız olmalı. Kontrastı beyaz gömleğimizle sağlayacağız. Yine çantamız ve ipek şalımızla biraz da geleneksel değerleri üzerimizde letafetle  taşıyacağız.

Önemli olan doğru kombin yapmak değil midir!.. Doğru kombin ruh halimizi doğru yansıtmaktır. Estetik zevkimizi görsel olarak anlatabilmemiz demektir.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder