Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minimalist Giyim Tarzı Nasıl Oluşturulur

Minimalist formlarda bir stile sahip olmak demek; sadelik, elegan ve şıklığı bir arada yakalamak demektir. Öyle zamanlar ve öyle yaşadığımız ruh hallerimiz vardır ki, abartıdan uzak, sadelik içinde kendi öz değerlerimizle buluşmak isteriz. Aynı zamanda da bu ruh halimiz kıyafetlerimize de yansır. Bazı günlerde ruhumuzun temizliğini istediğimiz gibi, kıyafetlerimizin de gereksiz öğelerden arınmasını isteriz.


Bol kesimli, dökümlü elbiseler tercih edin

Tesettürlü kadınlar kıyafetlerinde kesimi bol ve rahat olan, aynı zamanda dökümlü modellerdeki elbiseleri tercih etmelidir. Vücut hatlarını öne çıkartan değil, insani duruşunu yücelik kazandıran ve estetik değerleri minimalize eden bir kıyafeti taşımak, toplum içinde müstesna bir yere konumlandırılma anlamına da gelir.


Kombinlerinizi sadeleştirin; arı duru olun

Minimalist bir düşünceye sahip olan kadınlar kombinlerinde çok renkli ve desenli kıyafetlerden uzak olmalı ve fazlalıkları yok etmelidir. Karmaşık desenler, allı güllü motifler ve abartılı takılar sizi minimal şıklıktan tamamen uzaklaştırır. Tek renk ve soft tonlarda klasik kesim elbiseler  ve eteklerle işe başlayabilirsiniz. Minimalist bir stil sadelik ve duruluktur. Safiyet ve masumiyettir.

Renk dengesini çok iyi sağlayın

Bir kıyafette renkler ustalıkla kullanılmalı. Sade, soft ve pastel renkler tercih edilen renklerin en başında gelmeli. Elbette minimal çizgide diğer renklerin de farklı yönleri ve etkileri var. Önemli olan renklerin birbiriyle uyumunu en iyi şekilde sağlamaktır. Minimalist bir kombinin kaldırabileceği renk sayısı ikidir.


Takı ve aksesuarlarınızda aşırıya kaçmayın

Kombin sadece elbiselerden ibaret değildir. Aynı zamanda kullandığımız takılarımız ve aksesuarlarımız da kombinimizin en önemli öğesidir. Her kadın takıyı sever, fakat aşırısı da göze hoş gelmez. Minimal bir kıyafete başörtüsüne bir broş, bir yüzük ve bir bilezik bile yeterlidir. Aksesuarlarda da zincirli, şatafatlı çanta ve ayakkabıdan uzak durulmalıdır.

Ruh zenginliğini gönlünüzde yaşatın


Gardıroplarınızda tıka basa doldurulan sıradan onlarca elbise yerine, değerli kumaşlardan tasarlanmış zarefeti ve asaleti minimal formlarda ifade eden, az ve öz bir kaç kıyafetiniz olması yeterlidir. Esas olan kadını sıradanlaştıran kıyafetlerden uzak durmaktır. Buna karşılık kendine yakışan ve ruh zenginliğini gönlünde yaşatacak olan kıyafetlerle şıklığı yakalamaktır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder