Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doğru Alışverişle, Doğru Kıyafet Seçimi

Çok  fazla kıyafetim var benim, artık gardırobum da almıyor. Kullanmadığım o kadar parça varki, bazen bunu ne diye almışım ben diye, kendi kendime kızıyorum. Bunları nereye koyacağım, atsam mı satsam mı bilemiyorum diyenlerimiz çoktur aramızda. Bir yerden bir yere taşınmaya kalkışmış olsak, sanki kıyafetlerimiz bir kamyona sığmayacak. O kadar ayakkabılarım, çantalarım var ki, sanki kıtlıktan çıkmış obur bir insanın ruh halini yaşar gibiyim diyenlerimiz de vardır.

Bütün kadınlar alışverişi sever ama bunun da bir haddi hesabı olmalı değil mi? Alış veriş bir terapidir aslında kadınlar için. Bunun da bir ölçüsü olmalı. İnsanlıktan çıkacak derecede alışveriş delisi ise asla olunmamalı. İnançsız, mefkuresiz insanların ne yazık ki hastalıklı ruh halleridir bunlar. Canı sıkılan, ne yapsam ne yapsam diyen, sadece kendini düşünüp, darda olanlara koşmayan ve böyle bir alışkanlığı olmayan ne yapacak. Tabi ki canı sıkılacak, kendini orantısız ve abartılı bir şekilde alışverişe verecek.

Bencillik, paylaşımdan uzak tatminsizlik getiriyor insana. Gardıroplarımızda doğru seçimlerle yapılan alışverişlerden dolayı, yeni kıyafetlerimize artık yer bulunamıyor. Alış veriş delisi bir insan olarak çıkıyoruz insanların karşısına. Çoğumuz bazı zamanlar, bu paradoksu yaşıyoruz. Oysa doğru alışveriş ve doğru kıyafet seçimi için yapılacaklar çok basit.

Önce kendi vücut yapınızı bilmelisiniz. Muhakkak mağazada beğendiğiniz modelleri denemeli, ve üzerinizde kötü durmadığı şüphesine kapılmadıysanız almalısınız. Her alışverişlerinizde muhakkak gardroplarınızdaki parçaları da düşünmelisiniz. Evde kombinlenemeyecek parçalarınız yoksa, o kıyafeti alırken birkez daha düşünmelisiniz. Sezon ve indirim dönemlerini iyi değerlendirmelisiniz. Çok beğendiğiniz bir modeli bitme riskine karşı sezonda alırken, daha az beğendiğiniz bir modeli indirim dönemine saklayabilirsiniz. Eğer bir AVM’de alışverişe çıkmışsanız, önce mağazaları gezmeli sonra alışverişe karar vermelisiniz. Bu sayede model ve fiyat karşılaştırması da yapabilirsiniz.

Doğru alışverişlerle yapılmayan kıyafet alımı, bizi zamanla tatminsizliğe ve mutsuzluğa sokacaktır. Gereksiz beş kıyafeti alarak mutlu olmayı denemektense, gerekli bir parçaları alarak ihtiyacı olanlara yardım etme eylemi emin olun sizi daha çok mutlu edecektir. İslamda israf yoktur. Bu yüzden abartılı para harcama, ve gardropları tıka basa doldurma düşüncesi asla doğru değildir.

Böyle bir paradoksla yaşayan insan da sağlıklı değildir. Biraz düşünelim; sade hayat, sade kıyafet, paylaştıkça çoğalan huzur ve mutluluk çokta uzakta değildir.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder