Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doğru Kombin Nasıl Yapılır?


Kombin yapmak aslında basit gibi görünse de, doğru düşünülmesi gereken konular ve parçalar var. Kombinlerinizi düşünürken çok zaman harcamanıza rağmen istediğiniz şıklığı yakalayamıyorsanız, yaptığınız hatalar var demektir. Kombinlerimin sizler tarafından beğenilmesi beni çok mutlu ederken, fazlaca aldığım bu sorunun cevabını da bugün gündemime alıyorum. Doğru kombin nasıl yapılır sorusunu merak ediyorsanız, işte size güzel ve doğru kombin yapabilmenin ipuçları.
Tüm kombinlerimi Youtube Kanalımdan Stil Öneri Eşliğinde İzleyebilirsiniz. Tıklayın..

Kombin bir kadının bütün değerlerini yansıtır

En başta kombin yapmanın en önemli kuralı ve püf noktası kişinin inanç ve kültür değerleridir. Ona göre de kombinimiz inanç ve kültür değerlerimizi  yansıtmalı. Neye inanıyorsanız o inanç değerlerine saygı duymalısınız. Daha da önemlisi değerlerinizi savunacak kombini kendinize yakıştırmalısınız. Mütedeyyin bir kadın da tesettürün ruhuna uygun düşecek şekilde kendisine kombinler yapmalıdır.

Kombinlerinizi birgün önceden hazırlayın

Bu tavsiyemi özellikle çalışan hanımların uygulamasını istiyorum. Sakin kafa ve rahat zamanda yapılan bir kombinde, doğru parçaları ve renkleri seçme olasılığınız daha fazla. Ama sabah işe geç kalma stresi ile yaptığınız kombin alelacele olacağından, yaptığınız kombin şıklığınıza gölge düşürecektir unutmayın.

Kombinin zamanı ve yeri

Doğru kombin yapmanın ana kurallarından birisi de, kombinin zamanı ve yeridir. Nereye gidiyorsunuz ve hangi zaman diliminde bulunacaksınız. İşte bu çok önemli bir konu. Günlük stilinizle, ofis stiliniz aynı olamayacağı gibi sabah kahvaltı programınızla akşam yemeği programınızda seçtiğiniz kombin de aynı olmayacaktır. Bu yüzden kombinlerinizi zamana ve mekana göre yapmayı unutmayın.

Alışverişlere dikkat

Kombin yapabilmeniz için, doğru kıyafetlerinizin olması gerekiyor. Bu sebeple moda alışverişlerinize çıkarken -Aaaa bu da güzelmiş giyerim düşüncesi ile değil, bu parçayı evde neyle kombinleyebilirim düşüncesi ile alışveriş yapmalısınız. Bu sayede kombinlerinizi yaparken uyumlu parçalar hemen elinizin altına gelecektir. Ayrıca alışverişlerinizi muhakkak geniş zamanlarda yapın. Önce tüm mağazaları gezin, sonra alışverişe başlayın. Eğer alışveriş yapmak için zaman bulamıyorsanız, online alışveriş sitelerinde size uygun modelleri muhakkak takip edin.

Bedeninizi bilin ve ona göre giyinin

Vücut tipine göre giyinmek konusunu önceden gündemime almıştım. Eğer kendi bedeninizi tanımıyorsanız muhakkak bu yazımı okumalısınız. Bedenini iyi bilen bir kadın, fazlalıklarını doğru kamufle ederken, stil bir giyim içinde bedenine göre hangi parçaları seçmesi gerektiğini bilecektir. Bu konuda yazdığım tüm stil yazılarım doğru parçaları giymeniz ve yatırım yapmanız konusunda size ışık tutacaktır.

Yaşınıza ve statünüze göre giyinin

18 yaşında bir genç kızın seçimi ile, 38 yaşında bir hanımın kombin seçimleri aynı olmayacaktır. Kombin yaparken yaşınız, statünüz ve konumuz çok önemli. Yaşınıza göre giyinmeyi asla unutmayın.

Hangi mevsimde olduğunuzu unutmayın

Sezonlar ve mevsimler kombin yaparken önemli konuların başında geliyor. Mevsim ve hava dengesi kombinlerin nasıl olması gerektiği konusunda da ipuçları veriyor. Kış mevsiminde ince kumaşlar ve yazlık modelleri tercih etmemeniz gerektiği gibi, yaz mevsiminde de kalın kumaşları ve modelleri tercih etmeyin.

Sezon trendlerini ve renklerini muhakkak bilin

Doğru kombin yapmanın ve stil görünmenin önemli ipuçlarından birisi de, sezon trendlerini ve renklerini öğrenerek kıyafetlerinizde bunu doğru uygulayabilmektir. Belki her trend sizin stilinize uymayabilir ama, muhakkak size hitap eden renk ya da trend olacaktır. Özellikle desenler, renkler, ayakkabılar ve çantalarda trendleri muhakkak takip edin.

Kombinlerde renkler önemli

Baştan ayağa tek renk giyinmeyi çok tercih etmiyoruz. Bu yüzden kombinlerimizde farklı renkleri kullanmayı seviyoruz. İşte tam da burada kombinlerinizde seçtiğiniz renklerin birbiri ile uyumu çok önemli. İki uyumsuz rengi bir arada kullanmak yerine, uyumlu renkleri bir araya getirerek kombin yapmalısınız. Kış ve yaz renklerinde uyumlu tonları muhakkak bilin. Kombinlerinizde tonsürton kullanabilirken, kontrast renkleri de yan yana getirmelisiniz. Sizler için yaptığım tüm kombinler, renkler konusunda size fikir verecektir. Ayrıca bir kombinde fazla renk karmaşaya yol açarken, iki ya da en fazla üç renk doğru bir seçim olacaktır.

Desenlerin uyumu ya da karmaşası

Kombinlerimizde tek renk uyumunu yapabilirken, desenlerin de zarafetini kullanıyoruz. Desenli bir etek seçtiğinizde üst gruplarınızın düz ve tek renk olmasına dikkat etmelisiniz. Desenli bir etek, desenli bir gömlek yanlış bir seçimdir. Kombininizde desenli parçanın renklerini, muhakkak diğer kombin parçalarında kullanın.

Eşarp mı? Şal mı?

Doğru kombin yapmak için eşarp kullanın, ya da şal kullanın demek doğru değildir. Bu kişinin kendi tercihi ile alakalı bir durum. Benim tavsiyem özellikle genç kızların şalları tercih etmesi yönündedir. Bununla birlikte herkes spor kombinlerde şalları kullanırken, daha klasik kombinlerde eşarpları seçebilir. Eğer benim kişisel fikrimi sorarsınız ben şalı daha fazla öneriyorum. Yalnız şöyle birşey var, günlük 5 kombin yapıyorsanız bunun hepsini asla şalla yapmayın. Muhakkak arada bir gün de olsa eşarplarınıza yer verin.

Kısıtlı bütçeyle de şık kombinler yapılabilinir

Her istediğimiz parçayı alamayabiliriz. Bence daha önce kullandığımız parçalarda tadilatlar yaparak, küçük dokunuşlarla kombinimize  dahil edebiliriz. Hem bütçe açısından, hem de hatırası olan bir parçaya tekrar hayatiyet kazandırmak açısından da bu önemlidir. En önemli husus, parçaların görsel maddi yönü olduğu gibi manevi değerlerinin de olabileceğini düşünmüş olabilmemizdir. Bu açıdan kombin görsel estetiği olduğu kadar, içindeki taşıdığı enerji de kombini kullanan için bir sinerji oluşturacaktır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder