Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kıyafetinizi Göz Renginizle Kombinleyin

Kombin yapmanın püf noktalarından birisi de göz renginizi esas alarak kendinize bir kıyafet uydurmak. Belki de bu kriter hiçbirinizin aklına gelmedi. Sosyal hayatta insanlar birbirleriyle karşılaştıklarında, birbirinin gözleri içine bakarak konuşurlar. Kalbin ışıltılarını birbirlerinin gözlerinde bulurlar. İyi gözle bakmak, karşımızdakini yüceltmek, kötü gözle bakmak, karşımızdakini küçük düşürmek anlamına gelir.

Türk toplumunun kahir ekseriyetinde göz renkleri koyudur. Genelde gözler  siyah, kahverengi ve eladır. Fakat insanlar karıştıkça, maviler ve yeşiller de dikkati çekmektedir. Buradan çıkışla  gözümüzün rengine göre giydiğimiz elbiseler ve kullandığımız takılar birbiriyle eşleşebilir, birbirinden sinerji olarak beslenebilir. İnsan mavi gözlü bir kişiyle karşılaştığı zaman, göz göze geldiğinde gözün maviliğini, küpelerinde, yüzüğünde ve gerdanlığındaki taşın maviliğiyle de karşılaşıyorsa, mükemmel bir ahengin içinde, buluverir kendini. Ya da zümrüt gözlü birinin yeşil ve mavi karışımı parçalarla oluşmuş bir kıyafet  huzuru yansıtır insana. Onun yanında hafiflemiş gibi hissedersiniz kendinizi.

Gözlerimiz hangi renkte olursa olsun, gerek elbiselerimizde, gerek takılarımızda  mutlaka o rengin karşılığı olarak aynı  renk ve imgeler bulunuyorsa, fiziki görselliğin uyumlu güzelliğini  görebiliriz. Bu sadece görsel bir uyum değil aynı zamanda aynı renklerin ayrıntılarda da ışıltılarıyla buluşması demektir.Bununla birlikte gözün bıraktığı duygu, iç dünyamızı ve onu somutlaştıran renk skalasında sonsuz bir huzur estetiğini de kazandırıyor bize.

Suyun kimyevi elemen olarak hidrojen ve oksijenden oluştuğunu kaç kişimiz biliyor. H2O'yla formülleşen suyun oluşumunu lise kitaplarından öğrendiğimiz bir formül.   Farzedelim ki mavi gözlüsünüz, kıyafet olarak göz renginize göre bir kombin hazırladınız kendinize.  Uçsuz bucaksız denizlerin mavi derinliğinde bir inci kadar değerli, uçsuz bucaksız gökyüzünün mavi enginliğinde pırlanta gibi parlayan bir gönül yıldızınız var demektir.

Doğru kombin yapmak herkesin bilgi ve becerisinde maalesef değil. Doğru kombin yapmanın püf noktalarından birisi de bir nevi gözleri de  hesaba katmak. Göz renginizi esas alarak yapacağınız  kombinlerle bir içimlik su gibi kıyafetinizle hayranlık uyandırabilirsiniz. Tabi bu uyumu her kombininizde değil, kendinizi özel hissettiğiniz kombinlerinizde sağlayabilirsiniz.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder