Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kayra 2014 2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu


Kayra 2014 2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu öyle kolay kolay modası geçmeyecek. Modayla ilişkisi güçlü kitleler uzunca bir süredir giyimde sadeliğin izini sürüyor. Şıklığı ve zarafeti farklı ve kaliteli kumaşta, güçlü ve bir o kadar “mütevazı” tasarımlarda arıyorlar. Göz yoran detaylardan olabildiğince uzak durabilen koleksiyonlar aynı zamanda hedef kitlenin seçkin talepleriyle mükemmel bir uyum yakalayarak rakiplerden hızla ayrışıyor.

Dünya trendleriyle beklentiyi başarılı bir şekilde buluşturan Kayra, bu sezon da takipçileriyle yetenekli bir stil buluşması yaşıyor. Kayra Sonbahar Kış koleksiyonu “ustalık” ve “yenilikçi” duruş sergiliyor. “Sadelik” ve “zamansızlık” arasında ince bir denge ile marka kimliğinin gücünü ortaya koyuyor.


Kayra Sonbahar Kış 2014-2015 koleksiyonuyla hem rahat hem aristokrat bir edayla kah 1700’lere kah 60’lara evrensel cazibe yolculuğuna çıkacak; kabarık etekler, danteller, cigarette pantolonlarla Audrey Hepburn ışıltısını yaşayacaksınız. Nostaljik tüvitler, cesur monokramlar, görkemli baroklar, altın, siyah ve beyazın etkilediği trendlerle Kayra şıklığının her bir parçası bu kış da Kayra kadınının dünyayla uyumlu, dingin ve doğal zarafetini güçlendirme çabasına yardımcı birer nanide unsurlar..


Kat kat giyim geri döndü

Kayra Sonbahar Kış koleksiyonunda layering-kat kat giyim, oversıze, fit&flare ve panel vurgular, etnik kilim desenlerle tüm zamanların şıklığının fevkinde bir çağrı yapıyor. Rahat ve salaş giyinmeyi sevenlere “kat kat giyim” inanılmaz bir şıklık fırsatı vaat ediyor. Etek, bluz, yelek ya da elbisenin üzerine giyilen bir ceket, üzerine trench coat ya da oversızed bir kaban… İşte bir kat kat stil. Sıradan bir parçanızı farklı giysilerle bambaşka bir havaya büründürebilir yahut tarzınızla özdeşleşmiş bir giysinizi kimsenin aklına gelmeyecek kadar özgün bir şekilde kombinleyebilirsiniz.



60’lardan “büyülü” etki

Kayra’da bir süredir devam eden “zamansızlık” teması bu sezon çok daha güçlü. Gotik desenlerde bordo ve siyahın ağırlığını hissederken Rönesans etkide altın işlemeler ve altın tonları şaşalı aristokrasiye gönderme yapıyor. Kayra’nın sezon renklerinde mor, navy-lacivert ile mor karışımlı, fuşya, bordo, haki, mürdüm ve olive ve elbette siyah beyazın hakimiyeti ön planda.

60’ları yansıtan büyüleyici sadeliğe sahip kabarık etkekler, danteller ve kalem eteklerin yanı sıra hacimli kumaş kullanılan kloş etekler, panel elbiseler, kısa, dar ve bol kesimli pantolonlar, asimetrik kesimli pardesüler ve casual farmlarıyla rahatlayan feracelerle her dönemin modasını barındıran koleksiyon çeşitliliği bundan sonraki tüm zamanların ender şıklığına öncülük ediyor.


Nostaljik tüvitler her dönem gözde

İskoçya kökenli nostaljik tüvit kumaşlar cool görünümü benimseyen hemen her kadının gözdesi olmuş, tüvit döpiyes ve tayyörler asalet ve ciddiyeti sembolize ederek gardroplarda hep yerini almış. İki renk kullanılarak dokunan bu kumaş türü şimdilerde etek ve pantolonlarda da oldukça elegan bir hava veriyor. İpekli bluz ya da deri ceketle giydiğinizde çok daha harika bir uyum yakalayabileceğiniz bir birinden çekici tüvitleri “Kayra” imzasıyla bulabilirsiniz. Ekose, çizgili ve jakar kumaşlar da en az tüvitler kadar sezonun gözdeleri.

Kapitone kumaşlar bu kış Kayra’da manto ve kabanın sınırlarını aşarak her türlü giyim parçasında kombin olarak karşımıza çıkıyor. Keçe, deri, monokrom, gotik ve rönesans temalı kumaşlar, örme, pamuk, yün ve viscon, dokuma çeşitleri, kalpler ve puantiyeler… Koleksiyonda tam bir kumaş show var. Farklı kumaş dokularının birbirleriyle etkileyici bir şekilde buluşması koleksiyona ayrı bir görünürlük katmış. Her şeyden önemlisi zıtlıkların yetenekli uyumuyla ortaya çıkan siyah beyazın zarif ahengi Kayra’yla popülerliğini çok daha uzun süre koruyacağa benziyor.


Yelekler çeşitlendi 

Yaz sezonunda ölçülü kesim tarafından hayli rağbet gören yelekler bu dönem Kayra koleksiyonunda hırkalara ikame olarak son derece modern ve pratik bir görünüme büründü. Koleksiyonda yer alan hemen her tür kumaş yeleklerde de kullanıldı. Tüvit, örme, püskül detaylı deri karışımlı kumaşlar ve kapitonelere kadar oldukça zengin çeşitte yelek tasarımları beğeni topluyor.


Kayra’dan “yenilikçiliğe” devam: Bir sezonda birden çok koleksiyon Kulvarında her sezon çok değişik ilklere imza atmayı seven Kayra bu sezon da etkileyici bir çıkış yaptı. Bir dönemde 3 farklı koleksiyon hazırladı. Çok ses getiren Bayram Özel koleksiyonundan sonra Pree sonbahar koleksiyonu çıkaran Kayra, hemen akabinde Kış koleksiyonunu tamamlayarak tek sezonda 3 farklı konsept yakaladı.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder