Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Moda ve Stil Danışmanları Şıklığınızı Ortaya Çıkartır


Moda ve stil danışmanlığı artık kadınların dünyasında olmazsa olmazlardan. Moda, kıyafetler, imaj bir altyapı ve kültürle ele alınması gereken önemli konuların da başında. Kılık kıyafet her zaman bir bütün olarak düşünülmeli. Bu bütünlüğü oluştururken her bir parçayı etkin bir öğe olarak  kabul edersek, her bir parçaya verdiğimiz değer de kombinimiz ve imajımız açısından çok önemli.

İmaj kaygısı, estetik algılar için düşünülmeli. Bir parçanın, hatta bir parçada aranan kumaşın dokusu, rengi, dikişi, modeli kadar, o parçanın kıyafet ve kombin bütünlüğü içindeki ahengide önemlidir. Moda ve stil alanında varlık gösterenler sezonları, koleksiyonları, markaları ve trendleri takip etmek için devamlı okur ve araştırma yapar. Hergün güncellenerek bilgilerini günün stil anlayışına göre taze tutar, yazar ve bu bilgileri okurlarıyla paylaşır.

Tekstil dünyası arz ve talebe göre stilistleri vasıtasıyla trend olacak ürünlere koleksiyonlarında yer verir. Pazarlama neyi istiyorsa ona göre haraket eder. Stil giyinen kadınlar biraz modelden, biraz reklamdan, biraz pazarlamadan ve kurumsal markadan etkilenerek, bir beğeni oluşturur.

Fakat bu tercihleri malesef çoğu zaman doğru tercih olmaz. Düğün için seçtiği bir kıyafeti, başka aktiviteler için kullanması doğru bir davranış olmaz. Moda ve stil danışmanları bir kıyafeti belirlerken önce kıyafeti taşıyacak kişiyi sorgular. Eğitiminden, sosyal statüsüne, zevklerine, kültürüne, fiziki ve ruhi yapısına göre hareket eder. Bir kıyafetin sunulacağı yer ve zaman önemli olduğu kadar, modelin, rengin ve içinde gizlediği mesajın bir kıyafette doğru okunması da önemlidir.

Moda ve  stil kavramlarını, giyinme ve örtünme ihtiyacıyla temelde ilişkilendirmek doğru olmaz. Moda ve stil kıyafet seçimlerinizle başlı başına bir imaj operasyonudur. Bir kıyafet oluştururken;  prestij sağlayacak bir imaj için, neyi neye göre, nerede ve ne zaman kavramlarının da iyi hesap edilmesi gerekmektedir. Moda ve stil danışmanı  topluma bir yekün çizerek değil, birebir bireylerin stil alışkanlıklarındaki yanlış tercihleri önleyen ve onlara özgüven aşılayan  ailemizden biri gibidir.

Türkan Eraslankılıç
trkner@gmail.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder