Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Özgür Giyinin... Kuş Gibi Hafifleyin...

Özgür giyinmek de ne demektir demeyin. Özgür giyinmek taşıdığınız inanç değerlerine göre, sizi çizgi üstü taşıyacak seçkinliğe erişin demektir. Kendiniz için bir kombin düşündüğünüzde, baştan sona kırmızıya boyanmak, aynı motifleri birleştirmek, ya da en kısa ifadeyle bir ekole bağlı kalmak demek değildir. Özgür giyinmek, hiç bir otoritenin tesiri altında kalmadan, birikimin ve basiretin kadar, estetik bir şıklığı içinde taşaman demektir.


Bir kombinde klasik bir etekle  yine klasik kürk kaban kıyafetinizin temasını belirler. Pembenin ve kremin uyumuyla, diğer parçaları birleştirdiğinizde zarif bir görüntünün olduğunu göreceksiniz. Beyaz örgülü bir hırka ve sivriburun metal parlaklıkta zarif bir ayakkabı. Siyah kullanışlı bir çanta, lila çiçeklerle bezeli ipek eşarbınızla geçmiş değerlerinizi geleceğe taşıyorsunuz demektir.



Bazen ekoller birbiriyle çatışırken bazen de birbiriyle barışık şık bir  kombin oluşturabilir. Bu da onlardan birisi olsa gerek. Mistik ağırlığı olan bir kıyafete spor, biraz da sokak modasının vazgeçilmez parçası olan kot pantalon, mistik havaya aynı zamanda özgürlük vurgusu yapıyor. Kullandığımız uzun yün hırka, içe giydiğimiz kolsuz giysi ve her an devreye sokabileceğimiz uzun mantomuz bunun kanıtı demektir.


Biraz da ağır takılalım mesela. Resmi bir davete gidiyoruz. Bu davet düğün dernekten farklı olsa ve ciddiyeti muhafaza etmek adına, koyu renklerin kurtarıcı olduğuna inanırız biz. İşte bir dökümlü bol kesim bir abiye ve siyah bir pantalon, iklim ve mevsimine göre, yine siyah üniformatik zabitan bir pardösü, ayakkabınız ve çantanızla top yekün şıksınız demektir.


Gizli düğmeli mantoları hep sevmişimdir. Sadelik kadınlığımızı zerafete ve asalete taşıyor demektir. Koyu şeker pembesi bol pantalon ve puantiyeli şalımız, pembemsi mantomuzla feminen duygularımızın bir ifadesidir. Beyaz gömlek, ayakkabı ve çantamızla, sanki  başımızda kavak yeleri esiyor, mutluyuz demektir.

Özgür giyinmek bu demektir. Kuş gibi hafif olmak sizin seçeneğinizdir. Bu hazırlamış olduğum kombinlerdeki parçalarla, istediğiniz gibi  varyasyon yapabilirsiniz. Umarım bu yaklaşımımı beğenirsiniz.

Türkan Eraslankılıç

1 yorum :