Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doğru Bir Stil Nasıl Oluşturulur


Giyinmek, şık olmak, kıyafetler içinde rahat hissetmek ve iltifat almak.. İşte bunların ilk noktası, doğru bir stil oluşturmaktan geçiyor. Sürekli değişen bir stil yerine, artık bildiğiniz alıştığınız ve sevdiğiniz bir stil sahibi olmak emin olun sizi daha mutlu edecektir. Aynı zamanda çevrenizdekilere, stil sahibi olduğunuzu gösterecektir. Peki doğru bir stil nasıl oluşturulur biliyor musunuz? Tarzınızla her zaman iyi görünmek istiyorsanız, bu yazımı muhakkak okuyun.

- Aynaya Bakın

Siz kimsiniz, hangi konumdasınız ve nasıl görünmek istiyorsanız öncelikle bu soruların cevabını bulmalısınuz. Kendinizi sevmeli ve tüm bedensel sorunlarınızla barışık olmalısınız. Boyunuz kısa olabilir, omuzlarınız dar da olabilir, basen ya da göbek bölgenizde fazla kilolarınız da bulunabilir. Asla bunları düşünerek mutsuz olmayın. Unutmayın fazla kilolarınızı verebilir, bedensel görüntünüzdeki eksik gördüğünüz tarafları, doğru giyinme yöntemleri ile kapatabilirsiniz.

- Vücut Tipinizi Bilin

Vücut yapınızı muhakkak bilmelisiniz. Kum saati mi, armut mu, elma mı, çilek mi, pırasa mı? Vücut tipinizi bildiğinizde ve ona göre giyindiğinizde hem daha mutlu olacak, hem de şık bir görüntünün sahibi olacaksınız unutmayın.

- Görüntünüzle Duygularınızı Eşitleyin

Güne nasıl başlar, nasıl bir kıyafet seçerseniz ve ruh halinizi nasıl belirlerseniz emin olun o davranış ve duygularınız tüm gününüze yansır. Duygu dünyanızdaki iniş çıkışları asla stilinize yansıtmayın. Kendinize özen gösterin ve kıyafetlerinizi de aynı özenle seçin. Duygusal sıkıntılarınızla baş etmeyi öğrenin ve hemen bu çöküntü halinden kurtulmanın yollarını bulun. Doğru bir duruş ve imajın görüntüsünde, içten yapılan bir tebessüm emin olun stilinize güçlü bir etki yapacaktır.


- Gardobunuzda Klasik Parçalar Muhakkak Olsun

Kombinlerinizde hızlı, doğru ve şık bir kombini yapabilmek için gardrobunuzda muhakkak klasik parçalardan fazlaca bulundurun. Siyah etek modelleri, beyaz ve ekru gömlek modelleri bununla birlikte, klasik ceket ve pantolonlar. Ayakkabılarınız, çantalarınız ve aksesuarlarınız da sezonun trendlerini yansıtan sade ve şık modellerden olmalı.

-Yerine, Zamana ve Yaşınıza Göre Giyinin

Doğru bir stil oluşturmanın en önemli başlıklarından birisi de, yerine, zamana ve yaşa göre doğru giyinmektir. Asla günlük kombinlerinizle işe gitmeyin. Ya da spor kombinlerinizle özel bir davete gitmeyin. Bu arada yaş segmentinizi de kombinlerinizde muhakkak düşünün. Ne kadar genç görünseniz de yaşınızın verdiği olgunluk ve imaj  kıyafetleriniz ve duruşunuzla hissedilecektir.

-Kıyafetlerinize Özen Gösterin

Tüm kıyafetlerinizin temiz ve ütülü olmasına özen gösterin. Asla dışarıya ütüsüz bir elbise ya da eşarpla çıkmayın. Boyu size uzun gelen tüm kıyafetlerinizin muhakkak kendi boyunuza göre tadilatını yaptırın. Bununla birlikte bol gelen kıyafetlerinizi de tadilattan geçirmeyi unutmayın. Her kıyafetin size ait olduğu belli olmalı, üzerinizde eğreti ya da fazlalık gibi durmamalıdır unutmayın.

-Beden Temizliğine Dikkat

Doğru bir stil için kıyafetleriniz kadar bedeninizin yansıttığı görüntü de önemlidir. Dişlerinizi muhakkak hergün fırçalayın. Dişlerinizle ilgili sıkıntılarınız varsa en kısa sürede bunların tedavisini yaptırın. Cildinizin ışıl ışıl olması için bakımlarınızı yapın. Ellerinizin ve tırnaklarınızın temizliğine ve bakımına özen gösterin. Parfümünüzü iyi seçin ve doğru bir şekilde sıkın. Evden çıkarkan asla kendinize parfüm banyosu yaptırmayın. Makyaj yapıyorsanız abartmayın, bir fondoten ve allık sade ve şık görüntünüz için yetecektir.

-Doğru Alışveriş Yapın

Gardrobunuzu tıka basa doldurmayın. İhtiyacınız olanı alın ki, kombinlerinizi yaparken kafanız karışmasın. Stilinize en uygun mağazalardan alışveriş yapın. Zayıflarım ihtimalı ile asla kıyafet almayın. Ya da bunu birgün belki giyerim düşüncesi ile yapılan alışverişte yanlışların başında gelir. Kıyafetlerinizi aksesuarlarla güçlendirmek için muhakkak alışverişlerinizde aksesuarlara da yatırım yapın.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder