Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2015 Yılının Rengi Marsala


Pantone, 2015 yılının resmi rengini Marsala olarak açıkladı. Hala kulaklarımızda tınısını sürdüren Parlak Orkide Moru, yerini artık “MARSALA” ya bıraktı. Peki bu renk nasıl birşey, merak mı ediyorsunuz. Bordo ve kahve tonlarını yansıtan, ama daha çok bordoya yakın olan çok özel bir renk.

Peki Marsala ismi nereden gelmiş diye merak ederek ufak bir araştırmam sonucunda, Batı Sicilya’daki bir şehrin adı olduğunu öğrendim. Moda severler için bu renk 2015 yılında her yerde karşımıza çıkacak. Özellikle yükselişte olan Bohem trendi Marsala renginin ortaya çıkmasında, büyük etken gibi görünüyor. Ayrıca bu renk sadece kıyafetleri değil, dekorasyonda da öne çıkacağa benziyor.


Seçimleri pek çok tasarımcı ve meraklıları tarafından yakından takip edilen uluslararası renk otoritesi Pantone’ye göre marsala, zihni, bedeni ve ruhu zenginleştici etkiye sahip bir renk. Pantone uzmanları, yaratıcılığa ve yeni tecrübeler edinmeye teşvik eden bu rengin hem kadınlar hem de erkekler tarafından eşit şekilde kullanılabileceğini belirtiyor.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder