Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kombin Bir Nevi Hayal Kurmaktır


Hayalperest değiliz ama hayal kurmayı severiz. Çünkü her hayalin içinde bir gerçek olduğunu biliriz. Mesela beyazdan kreme kaçan bir konsept düşünelim. Açık krem gömlek, çanta ve kaşe bir kaban. Elbette parçalardan biri farklı olmalı ama, parçanın da bir parçası yine açık krem olmalı. İşte size bir etek ve siyah çicek motifleriyle bezenmiş otontik bir doku. Bu açık krem konsept rengini kontürleyecek  siyah şık bir ayakkabı ve siyah şık bir ipek şalla asaletiniz olur.



Üç renk bir kombinde buluşur da bir şiir olmaz mı!. Koyu parlament mavisi saten bir etek, üzerine  pattern ve kalp dolgulu "V" yaka kazağımızla yekpare bir ahenk içinde oluruz. Kışlık krem puf puf yakasız bir ceket, orkide moru rengi, çantamız, şalımız ve taşlı yüzüğümüzle kendimizi canlı tutarız. Ayrıca ruj da kullanmayız. Yine böyle de zarifsiniz.

Biraz romen, biraz macar, biraz da rus kıyafet kültüründen bir vintage kombin düşünsek; soğuk ama, parçaların birbiriyle olan sıcak uyumunu görebilirsiniz. Kırkaltıların sinema perdelerinde gördüğümüz masum kızların bir imgesi gibi bir kombin yansıması diyebiliriz. Geometrik ve kübik desenli klasik etek, boğazlı kazak, imitasyon olsa da sentetik deriden yapılmış pardösü, çanta ve ayakkabı uyumuyla farklı olursunuz. bu kıyafette de ipek şal revaçta.

Kıştan korkacak ne var. Kışlık parçalarla kışı kışkışlarız. Gri renk kalınca boydan boya bir hırka içine yine boydan boya bir elbise. Kot pantalon özgürlük sayılmalı bu kombinde. Kabartmalı kışlık ayakkabı biraz rock, biraz da punk  havasında olursa, fantestik deri çantasıyla bir interlendınız olur. Yanlış anlaşılmasın yeşil ipek şal bu kombinin püf noktası. Bir hoşgörü ifadesi.

Nasıl hayal kurarsanız kurun içinde hep güzellikler olacaktır. Hep umut olacaktır. Karamsarlık  ve umutsuzluk kombinlerinizde yer bulmayacaktır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder