Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Şıklık Stil Sahibi Olmakla Yakalanır



İster kadın olalım, ister erkek; her zaman şık giyinmek, şık olmak isteriz. Kombinlerimizde kullandığımız bütün parçaların elit, kreatif olmasına dikkat ederiz. Elbette bununda maliyeti belli bir bütçeye bağlı. Ama şunu baştan söyleyelim ki; şık olmanın birinci şartı bütçenin kabarık olması demek değil. Şık olmak için ayrıca israfa da gerek yok. İsrafla şıklık kavramı birbirini kabul etmez. Hep şık olma duygusuyla, israfa da bulaşmamak gerek. Kullandığımız kıyafetin kaliteli parçalarla  kombin edilmesi başka şey, ayrıca parçaların birbiriyle uyumunun sağlanması başka şeydir.

Şıklık önce stil sahibi olma bilincini yakalamakla başlar. Elbette kişinin stil görüntüsü kendi kimliği ve kişiliğinin yanısıra, statüsünün de devreye girdiği bir disiplin içinde doğru kombinlerin yapılmasıyla eşdeğerdir. Kombin çalışması sanat ve estetik anlayışıyla tematik konseptlerin hayata geçirilmesiyle mümkün olur.

Herkes doğru kombin yapabilir mi sorusuna ne yazık ki evet demek mümkün değil. İnsan önce kendini iyi tanımalı. Toplum içinde kendi değerlerini doğru bir şekilde yansıtabilecek mi ona bakmalıdır. Bir insan önce stil sahibi olacak, kendini tanıyacak ve doğru parçaları bir arada uyum içinde kullanmasını bilecek. Şıklık böyle yakalanır.

Zaman zaman nice elit ve entelektüel kadınların, kendi dünya görüşlerinde ve  kıyafet kültürü içinde nasıl kombin yapması gerektiği konusunda zorlandıklarını görüyoruz. Çoğu zaman da bize gelen maillerde bizden destek istediklerinde, onları doğru kombin yapmaya yönlendiriyoruz. Hepsinin ortak bileşkesi şık görünmek istemeleri. Tabi zarif ve asil duruşun ise onların davranışlarında olduğunu da hatırlatıyoruz. Öte yandan kullandığımız bir parçayı başka yeni parçalarla eşleştirmek ve yeni konseptlerle şıklığı devam ettirmek de mümkündür. İllaki kıyafetinizin bütününü gardıroptan çıkartıp çöpe atın demiyoruz. Gerekirse  bazı elbisilerinizde ekleme çıkarma yaparak tadilat sonucu yeni bir stil oluşturabilirsiniz. Önemli olan şık olmak değil midir.

Stil sahibi olmak, illaki kombinlerinizi kendiniz yapmakla olmayabilir. Siz doğru kombinleri yapamıyorsanız, giyim zevkine güvendiğiniz arkadaşınlarınızdan destek alabilirsiniz. Ya da çok titizliği varsa, bu kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiyse ayrıca stil danışmanlarından profesyonel destek de alınabilir. 

Doğru kombin yapmanın en büyük sırrı; kombinlerde kullandığımız parçaların  bütünü üzerinde düşünerek ve her parçayı şıklık ölçütlerinde değerlendirerek kombin içine almayı, aksi takdirde bir tanesinin uyumsuzluğunda bile kombinin büyüsünü bozacağını söylemeliyiz. Çünkü her parça kendi değeri içinde şıklık ifadesi taşır. Şık bir elbise, şık bir ayakkabı, şık bir çanta, şık bir kolye gibi müstakil olarak da parçalara bir nitelik bir değer kazandırır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder