Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kıyafet Bilincinde Olmak

Moda bir taklit sanatı değildir. Kendine yakıştırdığın, takıp takıştırdığın bir kıyafeti üzerinde zevkle taşımandır. Kıyafet bütünlüğü içinde kombin yapacak maddi imkan bulamasan bile bir çantayla, bir ayakkabıyla, bir takıyla çıkarsın yola. Herşey vasat olsa da ayakkabınla öne çıkarsın. Çantanla, kaşkolunla berenle de şıklığa noktayı koyarsın. Zerafet de asalet de insanın ahlakında, davranışlarında ve tavırlarında. İşte buradan yola çıkarak birkaç obje ve kombin parçalarıyla seyahat edelim sizlerle.

Şöyle bir güderi çantaya sahip olmak istemez misiniz!.. Günlük olduğu kadar, spor ve şık. Kullanımı pratik olduğu kadar püskülleriyle özgürlük duygusu veren bir çantaya niye hayır diyeceksiniz. Rengi etkileyici, kombinlere uygun daha ne diyeceksiniz!...

Bir ayakkabınız olsun siyah mı siyah.  Otantik metal detaylar. Gizemi içinde saklı kalsın. Uzun ve bol kesim puantiyeli bir eteğin altına yakışsın. Belki bir deri kemer metal tokalı, belki de  bir deri mont fermuarlı, niye kombin oluşturmasın!..

Bir de bilekliğiniz olsun deri ve metali bir arada buluşturan. Otantik, mistik ve metalik. Bir anlamı olsun takıların insan üzerinde. Hem zarif, hem asil olmanın biraz da kendi öngörüleri olmalı insanın. Sadelik aynı zamanda şıklıktır. İpek şala takılacak bir broş bile şıklığın bir başka adıdır.

Kullandığımız günlük eşyalar, telefondan şemsiyeye kadar, insan üzerinde bir enerjisi ve etkisi var. Hele gözlükleriniz yüzünüzde şık duruyorsa kıyafetinize şıklık katar. İster numaralı gözlük olsun, isterse güneş ve kar gözlüğü, olacaksa size yakışan olsun. Şık dursun, zarif dursun, yeter ki kombinimiz doğru olsun.

Dört objeyle küçük bir düşünce turuna çıkmış olduk. Taşıdığımız her şey o günkü kıyafetimizle yorumlanır, anlam kazanır. Önemli olan kıyafet bilincinde olmaktır.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder