Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vurgu 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu


Tesettür giyim markaları arasına yeni bir nefes getiren Vurgu, 2014-2015 Sonbahar Kış koleksiyonuyla stil sahibi kadınların beğenisini kazandığını söyleyebilirim. Vurgu’nun yeni sezon koleksiyonu'ndaki stil imgeleri, modern hayatın gereksinimlerini de yansıtacak estetik nüveleri barındırıyor.


Sadece ölçülü giyimi tercih eden Türk kadınlarının değil, Ortadoğulu tüm müslüman kadınların da dikkatini çekerek, gardroplarında ön sıralarda kendisine yer bulan Vurgu, tasarımlarındaki sanatsal dokunuşları klasik bakışla modern çağın anlayışları arasında itidalli bir yolu da gözler önüne seriyor.


Vurgu koleksiyonu, modellerinde minimal değerleri kıyafet üzerinde hafif dokunuşlar yaparak, feminenliğin çizgilerini abartısız olarak çizmesini iyi biliyor. Giyim kuşam kültüründe, artık kumaşın dokusu, dikişi, kalıp ve modelinin yanısıra, minimallik ve feminenlik daha da değer kazanıyor ve öne çıkıyor.


Vurgu'nun bu koleksiyonunda kışlık kumaşlarla birlikte sentetik kumaşlardan dış giyime yönelik kreatif çalışmalarına tanık oluyoruz. Vurgu siyahı, maviyi, kahverengiyi,  beyazı ve fümeyi kullanıyor. Yaka, manşet ve omuzlarda farklı kumaşlarla farklılıklar oluşturuyor. Sentetik kumaşların kol ve eteklerindeki vintage çiçek ve gülleri degrade mantığıyla görsel bir derinlik kazandırarak, monotonluktan uzaklaşıyor ve aradığı estetiği bulup çıkartıyor.


Vurgu 2014-2015 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nun ön büyük özelliği İslami hassasiyetlerle ürettiği kıyafetlerin islami hayatın sosyal hayattaki yerini, okuyan kadın, çalışan kadın ve sosyal ve ekonomik  hayatta aktif yer alan kadın olarak belirliyor. Koleksiyonları bunlara hitap ettiği gibi, mazbut kadını da evin hanımefendisi olarak görmesi ve bunun için de koleksiyonunda kıyafet tercihine imkan tanıyor.


Vurgu Tekstil bundan sonraki koleksiyonlarında, daha da geliştirici stil imgelerine yer vereceğini söyleyebiliriz. Önemli olan kadınların  hayal dünyasındaki estetik kalıpları onlara ustalıkla sunabilmektir. Bununla da kalmayarak Vurgu marka kurumsallığını da, zorunlu olarak sosyal medya ve bazı mecralarda, satışa yönelik olmasa bile bir marka fenomeni olarak adını son yıllarda fazlaca duyurmaktadır.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder