Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doğru Kombin İçin, Doğru Gardrop Düzeni


Hepimizin en çok merak ettiği soruların başında doğru ve şık bir kombin nasıl yapılır var. Oysa doğru kombin yapmanın ilk kurallarından birisi, doğru gardrop düzenine sahip olmaktır. Çoğu zaman hepimiz gardroplarımızın dağınıklığından, ya da aradığımı bulamıyorum sorunsalı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu süreç uzadıkça da doğru kombinler yapmak neredeyse olanaksız hal almaya başlıyor. Peki doğru kombin yapmak için nasıl bir gardrop düzenine sahip olunmalı merak ediyor musunuz? İşte işinize çok yarayacağınız düşündüğüm önemli kurallar.

Gardropları sil baştan düzenleyin

Eğer doğru kombin yapmak için, şu an gardrobunuzun başına geçtiyseniz sil baştan düzenlemeye hazır olun. Eski düzeninizi asla yeni düzeninize uyarlamayın. Emin olun yeni gardrop düzenine alıştıktan sonra, kolaylığını bir kez daha anlayacaksınız. Bazen alışkanlıklardan kurtulmak zor olsa da, emin bir kararla yol aldığınızda bu sorunla çok kolay başa çıkabileceksiniz.

Yazlık kışlık ayrımı yapın

Bazen yazlık ve kışlıkları tek gardropta tutmaya çalışabilirsiniz. Oysa yazlık ve kışlık kıyafetlerinizi muhakkak birbirinden ayırt etmelisiniz. Eğer hurçlara konabilecek ütü gerektirmeyen kıyafetler varsa katlayın kaldırın. Takım elbiseleriniz ya da özel kıyafetleriniz varsa gamboçlar yardımı ile hepsini bir araya getirin ve sürekli gözünüzün önünde olmayacak bir bölmeye taşıyın.

Kıyafetleri gruplayın

Eteklerinizi, tuniklerinizi, ceket ya da gömleklerinizi muhakkak bir arada asın. Hatta bunları yaparken renklerine göre de bir sıralama yapmanızı tavsiye ederim. Açık renkten koyu renge doğru sıralayabilirsiniz. Klasik ve spor grupları da kendi içinde ayrı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu sayede ne giyeceğinize karar verdiğinizde istediğiniz kıyafet direk gözünüze çarpacaktır.

Gardrop detoksu muhakkak yapın

Zaman zaman gardroplarımız başlı başına bir yığın halini alabiliyor. Onu sevdim alayım, bu renk güzelmiş alayım, indirim dönemi geldi alayım derken askılarda birçok kıyafet yer almaya başlıyor. Yeni yer alan kıyafetler, eski ve modası geçmiş kıyafetleri geriye atıyor. Bu durum birkaç sezon devam edince, hiç giymediğiniz kıyafetler ya da giymeyi düşünmediğiniz kıyafetler gardroplarda gereksiz yer işgal ediyor. Bu gözünüzü ve dikkatinizi dağıtırken doğru kombin yapmak için düşündüğünüz parçalar arasında da yer almaya devam ediyor. Bu yüzden her sezon muhakkak gardrop detoksu yaparak atıl kıyafetleri çıkarın.

Aksesuarların önemi

Öncelikle ayakkabılarını muhakkak şeffaf ayakkabı kutularına koyun. Bu sayede tüm ayakkabılarınız her zaman göz önünde olur. Çantalarınızı da renklere ve durumuna göre ayırt etmeyi unutmayın. Günlük çantalarınızla, abiye çantalarınızı bir arada bulundurmayın. Takılarınız içinde ikeadan alabileceğiniz göz göz dolap kutularını değerlendirerek gruplara ayırıp, kendi içinde sınıflandırın.

Türkan Eraslankılıç


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder