Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ev Kıyafetlerinizle Nasıl Şık Olabilirsiniz?


Tüm gün koşturup eve geldiniz. Üzerinizdeki kıyafetlerden bir an evvel kurtulup, hemen rahat birşeyler giymek ilk aklınıza gelen düşünce. İşte tam da bu zamanda, hemen eşorfmanlarınız kurtarıcı parçanız gibi görünebilir. Oysa ev halinizle de zarif ve şık görünmek istemez misiniz? Özellikle evli hanımların, dışarı kıyafetlerindeki şıklık kadar ev hallerinde de özen göstermelerini tavsiye ediyorum. Peki ev kıyafetlerinize nasıl hareket getirebilirsiniz. İşte ufak ipuçları ile evde şık olmanın yolları.

Duruş ve bakış ilk kural

Temiz olmak ilk kural. Cilt temizliği, diş temizliği bununla birlikte el ayak bakım ve temizlikleri önemli konuların başında. Dışarı çıkarken gösterdiğiniz titizliği evinizde de göstermelisiniz. Eve gelip cilt temizliğinizi sağladıktan sonra, tonik ve nemlediricilerinizi sürerek cildinize ışıltı katabilirsiniz. Dudak parlatıcıları da yüzünüze ayrı bir enerji katacaktır. Belki hafiften bir allık bile size iyi gelebilir. Bununla birlikte dışarıda yaşadığınız tüm negatif durumları, muhakkak dışarıda bırakın. Evinize girdiğinizde takınacağız tebessümle, huzurunuzu daha da artırabilirsiniz.

Eşorfmandan vazgeçemiyor musunuz?

Evde rahatlık deyince ilk aklıma gelen eşorfmanlarım mı diyorsunuz? Evde herkes kıyafetlerinde rahatlığı ister. Eşorfmanlarınızı seçerken de muhakkak dikkat edin. Biz hanımlar ev temizliğini sevdiğimizden, eşorfmanlarımız zamanla çok yıpranır. Hatta bazı eşorfmanlarımızda çamaşır suyu izleri bile olur. Sonrasında da alt renk farklı, üst renk farklı eşormanları rast gele giyeriz. Dış kıyafetlerinize yatırım yaparken, ev kıyafetlerinize de yatırım yapın. Temiz, rengi ile enerjik ve alt üst birbiri ile aynı renkte ya da uyumlu bir eşorfman tercih edebilirsiniz. Eşorfmanlarınızı giydiğinizde, ayağına şık ev botları ya da papuçlari giyerek şık bir kombin oluşturabilirsiniz. Hatta saçlarınıza bandanalar ya da ışıltılı tokalar takarak, ev halinize renk katabilirsiniz.

Rahat elbiseler

Bir kadına en çok yakışan kıyafetlerin başında elbiseler gelmekte. Peki ev kıyafetlerinizde giyebileceğiniz elbiseleri hiç düşündünüz mü? Üstelik ev halinizde rahat ve özgür bir kıyafet tercihiniz olacağından, hoşunuza giden her modeli alabilir ve rahatlıkla giyebilirsiniz. Özellikle ilkbahar yaz sezonunda çiçek desenli ve renkli zarif elbiseleri ev kombinlerinizde muhakkak düşünün. Hatta evde rahatlıkla giyebileceğiniz ev babetleri ile de kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Yaşınızı ve konumunuzu dışarıda bırakın

İş hayatının getirdiği ciddiyet kıyafetlerimize yansır. Bununla birlikte yaşımız ve konumumuzla da orantılı giyinmemiz gerekir. Oysa ev kıyafetlerinizde içinizdeki o çocuğu ortaya çıkartabilirsiniz. Rengarenk baskılı tişörtler, rahat etekler ya da pantolonları neden düşünmeyeseniz. Bırakın dışarıdaki siz orada kalsın. Evde kendinizi tamamen farklı bir stile sokabilirsiniz.

Rahat formlardaki pantolonlar

Mağazalarda artık herşeye o kadar rahat kavuşabiliyoruz ki, bu kolaylıkta tamamen kombinlerimize yansıyor. Yaz gelmesi ile rengarenk rahat formlardaki ütü gerektirmeyen pantolonlar tüm mağazalarda karşımıza çıkıyor. Özellikle penye olanları, evde tam da giyilebilecek türden. Hatta rahat formlardaki pantolon etekleri şık üstlerle giymeye ne dersiniz. Dışarıda büründüğünüz koyu renklere asla evinizde bürünmeyin. Tam tersine renkli ve enerjik kıyafetleri seçin ve kendi enerjinizi yüzünüzdeki tebessümle yansıtın.

Türkan Eraslankılıç


1 yorum :

  1. Çok faydalı ve güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil