Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Renkli Giyinmenin Altın Kuralları


Renkli giyinmek bize her zaman pozitif enerji veriyor. Bahar ve yaz gelince rengarenk giyinmenin keyfini de ayrı seviyoruz. Sarılar, pembeler, yeşiller, morlar derken şık bir görüntüyü oluşturmayı hayal ederiz. Doğru renkleri bir arada kullanmadığımızda, rüküşlüğün de kapılarını aralarız. Peki renkli giyinmenin kuralları nelerdir merak ediyor musunuz? İşte renkli giyinirken dikkat etmeniz gereken önemli stil ipuçları..

Tüm kombinlerimi Youtube Kanalımdan Stil Öneri Eşliğinde İzleyebilirsiniz. Tıklayın..


Kombinlerimizde renkli modeller seçtiğimizde, uyumu ve şıklığı yakalamak bir hayli güç oluyor. Baskın renkleri seçtiğimizde, muhakkak kombinimizi tamamlayan diğer parçaların soft tonlarda ya da nude renk grubunda olmasına dikkat etmeliyiz. Baskın renk seçimini kombininizin sadece bir parçasında kullanmanızı tavsiye ederim. Ayakkabı ve çanta seçimlerinizin asla elbisenin önüne geçmemeli.


Kombin olarak seçtiğiniz renklerin dengesine dikkat edin. Tonsürton kombin seçimlerinizde, enerjisi yüksek olan renklerin dağılımı çok önemli. Enerjik bir fuşyayı seçerken, diğer kombin parçalarını daha soft pembe tonlarda kullanmalısınız. Canlı renklerin hakim olduğu bir kombinde, çok sade bir makyaj yapmanızı önerirken, aynalı ve renkli camlı güneş gözlükleri de asla seçmemelisiniz.


Renkli kombin yapmanın en önemli kurallarından birisi de seçtiğin renk sayısıdır. Üç renkten fazla bir rengi aynı kombinde kullanmanızı asla tavsiye etmiyorum. Eğer dördüncü bir renk kullanmanız gerekiyorsa, soft tonları seçmenizi öneriyorum. Ya da seçtiğiniz enerjik renkleri hafifletecek kontrast renkleri kullanabilirsiniz.


Canlı renk seçimlerinizde, kombininizin en enerjik rengini hangi gruptan yana yaptığınız önemli. Üst gruplarda seçilen canlı renkler, dikkatleri üzerinize fazlaca çekecektir. Renkleri bir arada kullanırken desenlerin seçimleri de çok önemli. Benim tavsiyem enerjik renklerin bir arada kullanıldığı kombinlerde, desen tercihi asla yapmamanızdır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder