Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramazan’da Nasıl Bir Giyim Tercih Edilmeli?

 On bir ayın sultanı olarak mübarek Ramazan günlerinde kadın erkek ayırmaksızın herkes, giyim kuşamına dikkat etmeli. Ramazan boyunca biz kadınlar, giyim kuşamımızda erkelere nazaran daha da duyarlı olmak zorundayız. İçinde bulunduğumuz yaz günlerinde, sıcaklığın kırk derecelerde seyretmesi, bazı bölgelerde nem oranıyla birlikte kırk beş elli derecelere kadar çıkması elbette herkesi bunaltıyor.
Özellikle Ramazan ayında sıcaklığı bahane ederek kıyafet seçimlerinde uygun olmayan modeller asla seçilmemelidir. Yazın güneşi yakıcı ve kavurucudur. Üstümüzde taşıdığımız elbiseler, sanki üzerimizde fazlalık gibi gelebilir. Oysa giysilerimiz bizi güneşin yakıcı etkisinden olabildiğince korur.

Bol ve Pamuklu Giysiler Tercih Edin

Ramazan ayı; sabır ayıdır. Bütün kötülüklere karşı nefsimizi diz çöktürme ayıdır. Oruç tutanlarımız olduğu kadar, herhangi bir sebepten oruç tutamayanlarımız dahi Ramazan’ı rahmet ve bereket ikliminde yaşar.
Özellikle giyim kuşamda uygun olmayan modellerden uzak durmak Ramazan ayına ve Müslüman âlemine olan saygıyı ifade eder. Giyim tercihi olarak kadınlar vücudu saran elbiseler değil, bunun yerine bol kesimli ve içinde rahat olabilecekleri elbiseleri tercih etmeleri daha uygun olacaktır.

Giyiminizi Sadeleştirin

Sıcak yaz günlerinde pamuklu kumaşlardan yapılan elbiseler de büyük bir kurtarıcı olacaktır. Müslüman kadın ve erkekler Ramazan ayını nefsin terbiyesi bilinciyle duayla geçirir. Duaya ve Ramazan’a yakışır kıyafet seçiminde ölçü giyimi bilen tüm kadınlar itina gösterir. Şatafattan uzak, sade, zarif ve inancın gerektirdiği asaleti kıyafetleriyle gösterirler.
Ramazan’ın rahmet ve bereketini, iftar, teravih, sahur, mukabele, hatim, hasta ve yaşlı ziyaretleri, sadaka, zekât ve fitreler, yoksulları sevindirme gibi Müslümanların hayatında yer eden, İslami, insani ve vicdani değerler bütünü olarak görürüz. Bu değerlere vakıf olan Müslüman kadınların giyim kuşamları, kendilerine yakıştırdıkları kombinler de birer zarafet ve asalet örneğinden başka bir değer taşımaz.
Allah katında üstünlük ancak takva ile olacaktır…
Türkan Eraslankılıç

1 yorum :

  1. Türkan abla yukarıdaki fotoğraflardan sonuncusu nerden alıntı acaba öğrenebilir miyim hayat memat meselesi gerçekten :D

    YanıtlaSil