Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mutluluk Bir Sır Gibi

Mutluyum. Tek kelimeyle mutluyum. Mutluluğu tüm hücrelerime kadar hissediyorum. Karşılaştığım tüm olumsuzluklara rağmen, üzülmek yerine tam aksine mutlu olabiliyorum. Huzurla nefes alabiliyor, huzurla başımı yastığa koyabiliyorum. Kendi kendime hesap sorabiliyor, kendi kendime hesap verebiliyorum. İnsanen ve vicdanen kendimi tartabiliyorum. Akşam olup, odama çekildiğimde, tekrar bir sinema şeridi gibi yaşıyorum günün hengamesini. Bir bir didikliyorum olayları, kaygıları, kuşkuları.. Neydim. Ne olmalıyım. Nasıl olmalıyım derken, ideallerime yeniden umutlarımla anlam yüklüyorum. Hayat sadece iş, güç değildir. Makam mevki değildir. Şan şöhret değildir. Hayata mal mülk, para pul, şan şöhret zaviyesinden bakmak yerine, temiz yüreğinle ilim irfanla, ahlak ve faziletle bakabilmektir mutlululukların en güzeli.

Mutluluk önce kendini iyi tanımakla başlıyor. Aynayla yüzleştiğimde, kendimi artık daha iyi görüyor, daha iyi tanıyorum. Gerçekle hayalin ancak bu kadar birbirine benzediğini söyleyebiliyorum. Böylece yansıyan yüzümü herkesten daha iyi biliyorum. Tebessüm ettiğimde hiç bir burukluk hissetmiyorum. İyi şeyler, güzel şeyler, doğruluklar varsa eğer, benim için hepsi birer değerdir. Mutluluk insanın belki de tarif bile edemediği bir değer. Altına sarraf değer biçer ya!.. Bir altın olsak, düşsek çamura, altın altındır. Herkes eğilip onu yerden almaya mecburdur. Belki de mutluluk budur.

Mutluluk başta Yaratanına teslim olmak,  asla hiçbir zaman, yalnız kalmamak demektir. İlkeli yaşamak, hak gütmek demektir. Bu çerçevede hayaller kurar, böylece yeni bir dünya tasavvur ederim. Hayallerim her geçen gün artıyor; hepsi bir bir sıralanıyor. Evimiz, işimiz, sevdiklerimiz, sevenlerimiz, bir de kedilerimiz... Asla hayal etmekten vazgeçmem ben. Hayal dediğin gerçeğin mayasıdır. Zaman gelir hayal kurarak demlenirim. Bir sıcak demli çay, kahve kokusu, yanında susamlı  sıcak  çıtır simit, ya da bademli kurabiye, değme keyfime diyebilirim. Her zaman en iyiyi, en güzeli isterim. İnanırım ki, elbet bir gün bütün dileklerim yerine gelecek. Mutluluk adına, öyle dilekler diledim ki;  kendimden bile sakladığım, bir sır gibi değerlenecek..

Türkan Eraslankılıç


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder