Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Stilinize Kış Etkisi

Artık kışın ortasındayız. Kar yağar, tipi yağar, dolu yağar. Soğukları hissederiz iliklerimize kadar. İşte  kara kışta bile bizi ısıtacak, bizi karamsarlıktan ve içe dönüklükten koruyacak birbirinden güzel  kombinler.

Doğaya aşıksanız çevrecisiniz demektir. Yapaylıktan uzaksınız demektir. Sonbahardan bahara uzanan bir yelpazede, kahverenginin açık tonları, yeşilin baskın görseliyle birleştirdiğinizde spor ve çevrecilik arasındaki bağınız güçlü demektir. Fermuarlı montunuz, pilili eteğinizle, ayakkabınız ve bisiklet yaka kazağınız üzerinizde şiir gibi duracaktır.


Siyah beyaz kara kışın iki ana rengidir. Radikal bir tutumunuz varsa eğer otoritersiniz demektir. Siyah ve beyaz arası gri alanlara yer yoktur. Doğrucu davut gibi, doğrucusunuz demektir. Yine de monotonluğu yenmek için çizgili eteğinizle vintage bir hava estireceksiniz demektir.

Ne söylemem gerekir; belki de bu benim tarzım diyebilirim. Sadelik hakim. Yünlü bir manto, siyah kalem etek üzeri feminen ve fondeten kazak, herşeyi bitirir. Zerafet belki bunun adıdır derim.  Ayakkabılar ve  eşarp, siyah çanta, gözlükle uyum içinde.

Griyi ve fümeyi sevenler, siyahla arkadaş olurlar. Omuzları kapsayan  balıkçı yakaya karşılık moden bir panço eşliğinde, siyah pantalon ve diğer aksesuarlarla duygusal bir derinliği zenginlik olarak yansıtabilirsiniz.

Bir sokak fenomeni olduğunuz kadar, renklerden ve şekillerden bir kombin düşündük. Gold, turkuaz, saks, lacivert, renklerin bu kadanr uyumlu düşeceğini hiç düşünmemiştim. Denemeye değermiş meğer. Kışın tadını çıkarmak için rengarenk giyinin derim. Böyle de enerjik olursunuz.

Elbette herkesin ruh yapısına göre parçalar, şekil ve renk olarak buluşurlar. Stil giyinmek isteyen bayanların vücudunda bir bütün değer olarak yansırlar. Tek kelimeyle ifade edecek olursak, bunun  adı zerafettir.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder