Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bros Modelleri


Kıyafet sadece giysilerimiz değildir. Kıyafet kelimesi giyim ve kuşamla ifade edilir. Bu sebeple kıyafetimizi tamamlayacak her öğe tek tek düşünülmeli ve kıyafetimizle uyumlu olmalıdır. Takılar ve aksesuarlar kıyafetimizi tamamlayan en önemli öğelerdir. Aksesuarlar içinde broşların ise ayrı bir yeri ve şıklığı vardır. Osmanlı hanımefendilerinin sıklıkla kullandığı broşlar günümüz zamanında da birçok hanımın en önemli aksesuarı olmaktadır.


Aksesuar olarak da nitelendirdiğimiz takılar tamamen bir değere bin değer katacak ziynet eşyalarıdır.  Bir kadının ziynet eşyasını sadece küpeden, bilezikten, yüzükten, gerdanlıktan ibaret göremeyiz. Aynı zamanda değerli bir kolye ve değerli bir broş da bütün unsurların üzerine çıkarak bir kimlik ve statüyü de ortaya koyabilir.

Sadelik ve ölçülü giyimi esas alacak olursak, kullandığımız elbisenin üzerindeki yakaya, ya da başörtüsüne iliştirilmiş bir broş duygu ve düşünce boyutlarında kültürel bir zenginliktir. İşte bu şıklık mütedeyyin bir hanımefendi için yeterlidir. Bu aynı zamanda bir zarafet tezahürüdür. Gereksiz aksesuarların kullanımı toplumda nasıl yanıltıcı bir intiba uyandırıyorsa, sadelikle değerli bir broş kullanmak, hanımlara asaletli bir duruş kazandıracaktır.  


Broş kullanımı gömlek, ceket gibi elbiselerde kullanıldığı gibi, dış ortamlarda başörtüsü, şal ve kışlık kıyafetimizde de kullanabiliriz. Önemli olan broşun düz renkler üzerindeki ayrıcalıklı duruşudur. Düz renkler üzerinde broşun etkisinin fark edilir olmasıdır.

Osmanlı kadınlarının broş kullandığını biliyoruz. O zamanın kıyafetlerinde bir arma gibi başlıklarında kullanmaktadırlar. Broş bütün ihtişamiyle zerafet ve asaleti simgelemektedir. Bu aynı zamanda kadınlığın duygu dünyasının bir güç olarak göstergesidir. Birbirinden güzel, anlamlı, cezbedici, maddi değeri küçük de olsa, tasarım değeri ve anlamı büyük olan broşları sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder