Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beş Kombin, Beş Analiz


Hayal dünyamız pembemsidir. Pembeyi gül kurusuna veya kremleştin bir bakış açısıyla kıyafetimizle feminen olabiliriz. Siyah kalem etek, üzerine pambemsi tiftikli bir kazak, onun üzerine de  yünlü bir mantoyla kadınsı bir sükunete kavuşursunuz.  Eşarp, çantamız, gözlüğümüz ve saatimizle  biraz da vintage esintisi içindeyiz.

Bazen duygularımızı açığa vurmak istemeyiz. Nötr olmak da bir değerdir bizler için. Gri konsept en doğru tematik kombinler için uygun bir tasarımdır. Uzun ve bolca bir etek üzeri el örgüsü cepli hırkamız ve zarif botlarımızla bu kış yine şıklık içindeyiz.  Çanta, eşarp ve kol saati  üçlüsü pembe kontrast ürünler griliğe getirilen bir canlılıktır. Duygularımızın gizemi içindeyiz.

Soğuk havanın rengi beyaz ve gri ise, turuncu ve sütlükahvenin görsel renkliliği de içimizi ısıtan birer unsurdur.  Düğmesiz, fermuarsız yünlü kabanımız, altında yünlü vintage gömleğimizle farklıyız.  Ayakkabı, çanta, eşarp ve saatimizle estetiği yakalarız. Kot pantalonumuz özgürlüğümüzün adeta sembolüdür. Bu kombinimizle farklıyız.

Üst seviyede bir davete icabet etmemiz gerekiyor. Hem spor, hem resmi, hem de zerafet içinde olmak istiyoruz ya; işte size rengiyle, modeliyle özgün bir etek. Üniformatik ceket.  Gömlek dahil diğer aksesuarlarımız bu iki parçanın emrine amadedir sanki. O davetin fenomeniyiz.

Sokak sanatçılarını görürüz bazen. İstediği parçaları istediği gibi kombin etmekten çekinmezler. Hiç imkanları yoksa bile boyunlarına bir boyunbağı dolamak sanatçıların adetindendir. Oysa bu kıyafet sıradan görünse de, gizli bir ahengi sanatsal olarak içinde barındırır. Sıradanım ama olduğum gibiyim.

Tükan Eraslankılıç

4 yorum :

  1. Merhaba ,
    Sessizce sizi sessizce takip ediyorum .
    Moda blogu okumak tarzım olmasada .Yazım üslubunuz ,kombinleriniz beni sizi takip etmeye teşvik ediyor :)

    YanıtlaSil
  2. Havva Hanım Merhaba;

    Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kıyafetlerin markalarini yazsaniz keske bize daha fazla uardimci olmus olursunuz.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Türkan Hanım
    Sizi çok beğenerek takip ediyorum ve bu düşüncede benimle hemfikir olan büyük bi kitle var. Entelektüel birikiminiz gerçekten çok iyi. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil