Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Modaya Göre Değil; Ortama Göre Giyinmek


Bir kişi  yeme içmedeki tercihlerinde kendisi için hangisinin sağlıklı ve yararlı olabileceğini zamanla öğrenebiliyor ve tecrübe edebiliyor. Ona göre seçimini yapabiliyorsa, giydiği elbisenin, kullandığı takı ve aksesuarların kombinasyonunda kendisine yakışacak olan parçaları ve kombin elementlerinin neler olabileceğini de bilmede zorluk çekmez. Asıl önemli olan püf nokta, neyi nerede ve ne şekilde  giyinip kuşandığımızdır. Özellikle kadınların bu konuda  çok hassas ve titiz olduğunu söyleyebiliriz.

Evde, ofiste, hasta ziyaretinde, mevlidlerde, bir iş görüşmesinde,  nişan, düğün ve eğlencenin olduğu zaman ve mekanlarda da kıyafet tutumu  çok önem arzeder.  Bu  kıyafet senenin modasıdır, bunu giyinip gideyim demek kolaycılık olduğu gibi, bulunduğu yerde antipatik bir imaj da oluşturabilir. Asıl mesele modaya göre değil, ortama göre giyinmeyi  bilmektir. Bir de kadın sezgisi vardır ki; o da öngörüdür. Gidilecek yerde kimler olabilir, onların statüsü, inanç değerleri, yaş faktörü, kimler ne tür kıyafetlerle gelebileceği tahmin edilebilirse, işte o zaman giyimde orta yolu bulmak kolaylaşır.

Zaten modaya teslim olmak demek, modaya tutkun kimselerin aynı kıyafetlerle bir ortamda buluşması demektir ki bu da o kişiyi toplum içinde sıradanlaştırır. Asıl iş bir kişinin kendi karekterini, kimlik ve kişilik değerlerini hesaba katarak, öngörülerini ve giyim zevkini de harekete geçirerek, iyi ki gardırobumdan bu kıyafeti seçmişim diyebileceği bir olguyu da yaşamış olmaktır. Bu şekilde ne birilerine benzemiş oluruz, ne de birileri bize benzemiş olur.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder