Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sezonun Tartışılan Trendi: KÜRK


Kürk ;Hem işlenmiş hem de işlenmemiş hayvan derilerini ifade eder.
Tarih öncesi devirlerde insanların soğuktan korunmak için hayvan postlarından yapılmış kıyafetler giydikleri görülmektedir. Arkeolojik kazılar sonucu elde edilen buluntular arasında birçok uygarlığa ait kürk elbiselere de rastlanmaktadir.

Zamanla kürk ihtiyaç olmaktan çıkıp, lüks giyim malzemesi olarak kullanılmaya başlandı.

Kullanıldığı her kıyafette de lüksü çağrıştıran kürkler sezonun gözdesi olmaya devam ediyor.


Moda dünyasının bir kısmı sadeleşmeye giderken,diğer kısmı da abartıyı seviyor.

Eğer siz tamamen kürk bir yeleği,ceketi ya da mantoyu abartı olarak görenlerdenseniz,daha küçük detaylardan oluşan parçaları tercih edebilirsiniz.


Günümüzde ihtiyaçtan çok gösteriş olarak kullanılıyor olması, birçok kesim tarafından da tepki ile karşılanmaktadır.70’li yıllarda imitasyon ( benzetilerek yapılan) ve peluş tarzı dediğimiz kürklerin üretilmesi, tartışmaları gündemden düşürmese de en azından marka ve tasarımcılara birer alternatif olmakta.



Her kıyafetinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve kışın içinizi ısıtacak yapay kürkler de,gerçeklerini aratmayacak gibi…

Kürk tasarımlar ile nasıl bir kombin ?


Pantolon, gömlek gibi daha spor kıyafetlerinizde,bu yıl yine moda olan kürk yakalı şişme yelek ve montlar ile günlük kıyafetlerinizi rahatlıkla kombin yapabilirsiniz.


Daha klasik giyinmeyi tercih ettiğiniz günlerde ise, kumaş pantolonların üstüne kürk yakalı yelek, veya etek ve ceket gibi ikili takımlarınızda boynunuza atacağınız boyunluk,yine düz bir elbisenizin yanında kullanacağınız kürk detaylı çanta şık bir görüntü elde etmenizi yardımcı olacaktır.


Tesettürlü hanımların kombin yaparken dikkat etmesi gereken nokta ise, kürk yakalı modellerde eşarp ya da şal genellikle içeride kalacağı için yüksek topuzdan kaçınılmalı ve hatta abartı kürk yaka tercih edilmemeli.


Yine çantadan,ayakkabıya eldivenden,saate kadar birçok aksesuarda kürk detayını görmekteyiz.



Kış soğunu yavaş yavaş hissetmeye başlayacağımız günlerde, markaların sezon koleksiyonlarında gördüğümüz “Kürk” detayı içimizi ısıtacak gibi görünüyor…

Konuk Yazar: Hicran Tahirler
İnstagram: hhtahirler
hicrantahirler@hotmail.com





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder