Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Adımda Doğru ve Hızlı Alışveriş


Gün geçmiyor ki moda dünyasında yeni bir trend ortaya çıkmasın. Önce podyumlara oradan da sokaklara taşınan bir serüvenin şahitleriyiz hepimiz. Sadece şahit mi? Bir de takipçisiyiz. Öyle ki bu takip bizlere bazen çok pahalıya mal olabiliyor.

Tüm kombinlerimi Youtube Kanalımdan Stil Öneri Eşliğinde İzleyebilirsiniz. Tıklayın..



Trend olan her şeyi birebir uygulamak demek değişmek demek değildir. Evet moda için değişmek şart olabilir ama önce kendinizi değiştirmeniz gerekir. Moda bunu tek başına gerçekleştiremez. Aksi halde üzerinizde eğreti durur, yakışmaz. 

Siz, siz olmazsınız. Kimliğinizi kaybeder taklit bir insana dönerseniz. 

Bunlar moda uğruna yapılan hatalardır, ziyanlardır. Eğer kendinizden tarz bir kadın yaratmak ve bunu da sizi hem maddi hem manevi en az zorlayacak şekilde yapmak istiyorsanız ilk olarak bu değişime kendinize çeki düzen vermekle başlamanız gerekiyor.


Birinci adım; dolabın karşısına geç ve fazlalıklardan kurtul.

Düzen hayatınızın her alanında sizi istediğiniz yere kolay bir şekilde ulaştırabilir. Ne istediğinizi, istediğinizi nerede bulacağınızı bilmek sizi çok düşündürmeden yormadan sonuca ulaştırır. Bunu ister hayatınız haritasını çıkartıp planlar kurarken bir kural edinin ister kitaplığınızı, banyo dolabınızı düzenlerken…

Böylece hem vakitten hem de kendinizden çalmamış olursunuz.


İkinci adım; sevdiklerini gözünün önünde tut.

Dolabı açtığınızda ilk karşınıza çıkan sevdiğiniz renkler ve kıyafetler olmalı.  Sevmediklerinizi veya çok sık kullanmadıklarınızı bir kenara alın. Sevdiklerinizi gruplandırıp renklerine göre yerleştirdikten sonra kenara aldıklarınızla ilgilenebilirsiniz. Neden sevmiyorsunuz? Dar ya da bol mu geldi? Ufak tadilatlarla hayata geri dönebilirler. Bol olan kıyafetlerinizi tadilata gönderebilir, dar gelen gömleklerinizse eğer yaz aylarında düğmelerini kapatmadan ceket olarak pantolon ve eteklerinizin üzerine kombin yapabilirsiniz. Bluz ve pantolonlardan farklı şeyler ortaya çıkartabilirsiniz. Çanta, bandana vs. hayal gücünüze kalmış.


Dördüncü adım; eksiklerini listele.

Dolabınızı düzenlediniz, fazlalıkları ayırdınız sıra geldi eksiklere. Kalemi kağıdı ellerimize alıp listemizi hazırlıyoruz.


Beşinci adım;  Neyi nereden alacağına evden çıkmadan karar ver.

İnternetin de nimetlerinden yararlanmayalım mı? Bugün her markanın bir web sitesi var. Tek tek mağazaları dolaşıp yorulmak yerine bu sitelerden ister online alışveriş yapabilir istersek de ürünleri görerek fikir sahibi olabiliriz.

Altıncı adm; Fiyat ve kalite beklentini değerlendirerek fiyat karşılaştırmaları yap.

Fiyat ve kalite arasında doğru orantılı bir ilişki vardır. Bazı kıyafetler çok kalitelidir ancak fiyatları diğerlerinin dört beş katıdır. Tabi bir ürüne çok kaliteli diye de abes paralar vermek mantıklı değil. Aynı ürünü çok farklı markalarda bulmak da mümkün. 

Markaların web sitelerinde biraz araştırma yaparak bütçemize ve beklentimize uygun parçayı bulabiliriz.  

Böylece ihtiyaçlarımızı en uygun fiyattan satın alabilir, indirimleri takip ederek hızlı ve ucuz bir alışveriş yapabiliriz.


Yedinci adım; Alışveriş yaparken Bu sezon bu moda diyerek bakma vücuduma uyar mı bana yakışır mı diye bak.  

Kurtarıcı renkler ve kullanışlı parçalar seçin. En az üç kombin de kullanabileceğiniz parçalar…
Hazır kış aylarına girmek üzereyken tercihlerinizi soft renklerden yana kullanabilirsiniz.  Böylece kombinlerinizi daha rahat ve doğru yaparsınız. Bu sezonun trendleri süetler, deriler, çiçekler böcekler… bir tane süet bot edinin, deri bir etek veya  ceket, ayakkabı, çiçek desenlerde keten bir gömlek, siyah kalın kumaşlarda bir culotte pantolon satın alarak gardırobunuzu kışa hazır bir hale getirebilirsiniz.

Şimdi bir daha dolabınızı açıp bakın. Her şey düzenli ve yerli yerinde. Gözünüz doyduysa gönlünüz de doyacaktır. Unutmayın değişim önce dolaptan sonra sizden geçer…

Konuk Yazar: Seher Beysülen
Instagram: seherbeysulen

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder