Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trençkotun İncelikleri

Sonbahar denince akla ilk gelenlerden biri de muhakkak trençkotlardır.  Tatlı rüzgarların ve anlık yağmurların başladığı bahar aylarında hem kurtarıcı parçamız olur hem de zahmetsiz bir şıklık yakalamamızı sağlar.  Bugün hemen hemen her yaştaki kadının dolabında klasik bej bir trençkota rastlamak mümkün.


Bazı kıyafetlerin yaşı olmaz ya trençkotların da yaşı ve zamanı yoktur. Her yaşta ki kadın ve erkeğin kullanabileceği bir parçadır.  Zaten önemli olan da kimin giydiği ve ne zaman giydiği değil nasıl giyildiği ve giyilmesi gerektiğidir. Her ne kadar tek başına kendini anlatabilen ve kendi kendine yeten bir parça olsa da dikkat edilmesi gereken noktaları da yok değil. Bu noktaları yakalayarak ve kendimize göre uydurarak daha doğru bir görüntüye kavuşabiliriz.


Boyuna dikkat edin

Trençkotlar daha çok uzun boylu kadınlara yakıştırılsa da her beden için kurtarıcı bir parça olduğu unutulmamalıdır. Sonuçta doğru kullanıldığında ve doğru parçalarla buluştuğunda sınırlamalar pek de önemli olmaz.  Eğer bir trençkot satın almaya karar verdiyseniz veya hali hazırda bir trençkotunuz varsa ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta boyudur.  Kendini tanıyarak giyinme kuralı trençkotlar için çok önemli bir kuraldır. Eğer sizin boyunuz kısaysa trençkot tercihiniz de kısa modellerden yana olmalı.  

Kısa trençkotlar kalça hizasında biteceğinden o bölgeye vurgu yapacaktır. Bu yüzden kalça-basen genişliği burada önem taşır. Geniş basenlere sahipseniz orta boylarda, vücut tipinize ve boyunuza uygun bir trençkot bulmak da mümkün. Yok eğer boyunuz uzunsa trençkot boyuna bakmaya pek de gerek yok her boyda ki model size rahatlıkla olacaktır.

Kalın trençkotlar yerine daha ince trençkotlar tercih edin. Daha zarif görünmenizi sağlayacaktır.

Mutlaka kemer kullanın..

Kısa boylu kadınlar için kemer önemli bir detaydır. . Bel girintinizi belli ederek boyunuzun daha uzun görünmesini sağlayacaktır.  İlla trençkotunuzun kemerini kullanmak zorunda da değilsiniz. Farklı kemerlerle yorumlayarak kendi tarzınıza uydurabilirsiniz.

Trençkotlar daha klasik ve feminen tarz da giyinmeyi seven kadınlar için uygun olsa da kullandığımız aksesuarlarla bu klasikliği kırmak mümkün.  Canlı renklerde ve iddialı aksesuarlarla destekleyebilir, jeanlerle kombinleyebilir, böylece spor bir hava katabilirsiniz.

Daha uzun görünmek istiyorsanız yüksek bel İspanyol paça pantolon ve kalın topuklu ayakkabılarla kombinleyerek kullanabilirsiniz.

Trençkot satın alırken gardırobunuzun renk uyumuna dikkat edin. Sonbahar aylarında sık sık kullanacağız, bu yüzden bir çok kombinimizde rahatlıkla kullanabileceğimiz bir renk seçmeliyiz.

Trençkotunuzun vücudunuza tam oturmasını istiyorsanız düğmeli ve kemerli  olan modelleri tercih etmelisiniz.


Trençkotlar biz kadınların bahar aylarında ki gözdesi olduğundan dolayı markaların da önemli parçalarından biri. Her sezon farklı tasarımlarda karşımıza çıkan trençkotların bu sezon karşımıza nasıl çıkacağına da bir göz atalım

MANGO 2016 SONBAHAR TRENÇKOT MODELLERİ

İPEKYOL 2016 SONBAHAR TRENÇKOT MODELLERİ

KUAYBE GİDER 2016 SONBAHAR TRENÇKOT MODELLERİ
MODANİSA 2016 SONBAHAR TRENÇKOT MODELLERİ


Konuk Yazar: Seher Beysülen
Instagram: seherbeysulen

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder