Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Çirkin Kadın Yoktur

Çirkin kadın yoktur, sadece kendi güzelliğini fark edemeyen kadınlar vardır. Bir de güzelleşeyim derken çirkinleşen kadınlar… Güzellikherkese göre izafidir zaten maksat pozitif değerlerin bir insanda ahenk içinde buluşmasıdır. Güzellik, giyim kuşamdan takı ve aksesuara kadar bütün materyallerin, kişinin hayat tarzına göre kendisinde bir şiir, bir şarkı ve bir armoni oluşturması demektir.
Kadın yaratılıştan güzeldir, kadın cismi latiftir. O halde her kadın, kendisinin Allah tarafından güzel olarak yaratıldığını bilmeli ve güzelliğinindaha doğuştan var olduğuna inanmalı. Sadece Allah vergisi olan kadınsı güzelliğini hiç bir şekilde hor kullanmamalı, toplum içinde iffet ve namus kavramlarıyla ahlaki bir duruş sergilemelidir.
Mütedeyyin kadın doğrudan tesettürlü kadın demektir. Kendisini günahlardan ve cehennemden uzak tutan kadın demektir. Mütedeyyinkadının giyim kuşamındaki temel öğeler, Batı tandanslı modanın direttiği “Şuranı açacaksın, buranı kapayacaksın, şuranı öne çıkartacaksın, buranı gizleyeceksin” gibi direktifler değildir.
Kıyafetlerde tesettür inancını öne alan, önce bilimsel kalıplara döken, sonra da kadını daha da yüceleştiren stilistlerin çizgilerine önem verilmelidir. Ancak mütedeyyin bir kadın için önemini yitirmeyen zarafet, asalet duyguları ve düşüncelerini koleksiyonlardaki ölçülü giyime uygun stilize edilen elbiselerde görebileceğiz. Bizlere düşen görev de, böyle bir anlayış içinde çalışanlara ve üretim yapanlara fikirlerimizle destek vermektir.
Her kadın güzelliğinin farkına varmalıdır. Güzelliğini fark eden kadınaynı zamanda içsel olarak da, mahremiyetinin farkına da varacaktır. Herkadın, kadınsı değerlerini, çarçur etmeyecek kadar akıllıdır ve olmalıdır. Kendisine yakışacak, kıyafeti ve davranışlarıyla bütünleşerek, ancak kendisine saygı duyulacak manevi bir hayranlık uyandıracak, bir anne, bir eş potansiyeline sahiptir.
Dolayısıyla kadın, seçtiği kıyafeti kendisi için ustaca hazırlanmış bir kombinde kendisine uyarlamayı öğrenmelidir. Sadece örtünme değil, saygı duyulacak bir imajı da üzerinde taşımalıdır. Önemli olan, naturel birgüzelliği bilinçsizce çirkinleştirmemek, feminenliğini öne çıkartmak yerine sade ve minimal çizgilerde bir görüntü vermektir.
Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder